3 anys de presó per la mosso de Sant Feliu de Guíxols que va posar multes per venjança

La sentència també la inhabilita com a agent durant dos anys i l'obliga a pagar 1.800 euros de multa

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Adolfo Garcia Morales, considera que ha quedat provat que l'agent dels Mossos d'Esquadra va posar multes falses per a revenja per l'enemistat que tenia amb la víctima.

El jove va rebre fins a tres multes datades el 26 de juny del 2008 a la carretera C-253, a l'altura de Platja d'Aro. La primera, va explicar en el judici, la va pagar tot i que sospitava que darrere de les sancions hi havia la noia, amb qui havia discutit un mes abans. Quan va arribar la segona, però, va decidir denunciar els fets.

Segons la sentència, el dia que l'agent va estendre les multes va ser el 25 de maig del 2008, tot i que posteriorment va modificar la data canviant els cincs per sisos i fent veure que la multa l'havia posada el mes de juny.

La sentència recull que la infracció "no es va poder cometre" el maig ni la multa la va poder posar el dia que constava als butlletins de denúncia per diversos motius però sobretot perquè a les 6.30 de la matinada -hora que consta a les denúncies- S.P. ja havia acabat el seu torn.

"L'acusada, amb la finalitat de mantenir al màxim l'efectivitat dels documents confeccionats falsament, va modificar el dia el mes arrodonint els cincs per convertir-los en sisos i demorant el seu pla fins el dia 26 de juny del 2008 quan tornava a estar de servei amb un agent novell", recull la sentència. A més, en el judici aquest agent novell no va ser capaç de recordar haver imposat tres multes a un conductor per aquestes infraccions. Segons el tribunal, pot ser que no ho recordi perquè no va succeir perquè sí que recorda altres nimietats dels seus primers dies com a agent. A més, no va signar cap de les denúncies.

La sentència relata que més d'un mes abans de les multes, el dia 17 de maig del 2008 l'agent va tenir un enfrontament amb el personal de servei de la discoteca Ático de Platja d'Aro en el qual va intervenir la víctima, que li va dir que marxés del local. Una setmana més tard, el 25 de maig, S.P. es va valer d'una clau d'entrada al sistema informàtic d'un altre agent i va consultar les dades de la víctima i també d'una altra cambrera amb qui havia discutit.

La víctima va explicar en seu judicial que el dia que suposadament li van imposar les multes va tornar molt tard, de matinada, de Saragossa on havia estat treballant tot el dia i que ni tan sols conduïa el seu vehicle, sinó la furgoneta de l'empresa. En aquest sentit, el tribunal considera que aquest fet ha quedat provat "parcialment" perquè el pare del noi va veure la furgoneta aparcada al carrer a les 7 del matí i perquè per anar de Saragossa a Sant Gregori, on viu el noi, no cal passar per Platja d'Aro, el lloc on li van posar la multa.

La sentència també ressalta que la víctima va donar una explicació molt raonable sobre per què va decidir pagar l'import de la primera sanció per conduir sense portar el permís de conduir. El jove va dir que la multa era de 40 euros i tot i que sabia que ell no havia comès la infracció, va decidir abonar-la perquè sospitava que era obra de S.P. i "no volia problemes amb l'agent que li va posar". Va decidir denunciar la falsedat de les multes quan van arribar les altres dues sancions que li produïen pèrdua de punts per conduir sense cinturó i parlant pel mòbil. "Va entendre que s'havia de defensar de la injustícia reclamant", recull el tribunal.

La secció quarta de l'Audiència de Girona no ha tingut en compte els testimonis de l'exparella de la noia, que anava a favor de la víctima perquè considera que tenia una animadversió evident cap a l'agent i perquè no va ratificar la declaració en seu judicial. En la declaració, l'exxicot va qualificar l'agent de "drogoaddicta, borratxa, prepotent i violenta". Per consegüent, com que aquesta versió no ha estat vàlida, la sala també ha desestimat el testimoni d'una amiga de S.P. que desmuntava la versió de l'exxicot.

Tot i que la fiscalia demanava que condemnessin l'agent dels Mossos d'Esquadra a 5 anys de presó per un delicte continuat de falsificació de document oficial, el tribunal ha tingut en compte que les tres multes corresponen a un sol acte delictiu i no hi ha reiteració. Per això, li imposa la pena de 3 anys de presó, 1.800 euros de multa i 2 anys d'inhabilitació especial per a l'exercici com a Mosso d'Esquadra. La processada també haurà d'assumir les despeses processals.

La sentència no és ferma i es pot recórrer interposant un recurs de cassació davant la sala segona del Tribunal Suprem que s'haurà de presentar a l'Audiència Provincial en un termini de cinc dies. La defensa de l'agent, encapçalada pel lletrat Manel Mir, ja ha anunciat que recorrerà contra la decisió judicial.