Un jove es cala foc a l'estil 'bonze' davant la seu de la Policia Local d'Arbúcies

El noi, que ha ingressat a la Vall d'Hebron, s'havia separat i no tenia feina ni allotjament estable

Els fets van tenir lloc aquest dilluns pels voltants de les nou del vespre. El jove, que respon a les inicials M.E. i té 28 anys, es va plantar davant la seu de la Policia Local, situada al camí del Moli Vell del municipi. En una de les mans, el jove hi portava una ampolla de plàstic amb benzina i a l'altra, un encenedor.

El noi, que és de procedència marroquina, va trucar a la porta de la seu policial. Immediatament, es va ruixar el tòrax amb el líquid inflamable i es va calar foc. La ràpida actuació d'un dels agents (que s'ha cremat tres dits), de dos bombers que tornaven de fer un servei i d'un veí que passava per la zona va permetre sufocar les flames amb rapidesa.

Després d'apagar el foc, el jove -que estava conscient- va ser traslladat a la unitat de cremats de la Vall d'Hebron, on continua ingressat. Té diverses cremades a la zona del coll.

Aquesta no és la primera vegada que M.E. ha intentat calar-se foc a l'estil 'bonze'. De fet, ja ho havia provat en altres ocasions, una de les quals a Hostalric (Selva).

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, el noi viu des de fa uns set anys a Arbúcies i "en els darrers mesos ha passat per una situació econòmica i familiar complicada", que s'ha agreujat "per una separació recent traumàtica".

M.E. estava casat amb una dona de nacionalitat espanyola, també veïna del municipi, que tenia diversos fills, tot i que últimament ja no vivien junts. Des de fa un any, el jove marroquí no tenia feina i, des de fa uns mesos, tampoc allotjament estable.