La 6a edició del saló de creuers de Girona tanca les portes amb 600 visitants

La crisi econòmica no afecta el món del creuer que ofereix noves destinacions com la Patagònia xilena o el riu Danubi

El món del creuer es manté tot i la crisi econòmica i, fins i tot, supera les seves pròpies expectatives. El sector va tancar un 2011 "excel·lent" amb un creixement d'entre el 7 i el 8 per cent respecte el 2010 i amb més de 2.600.000 passatgers. Uns bons resultats que s'han pogut notar en la 6a edició del saló de creuers de Girona que ha tancat les seves portes aquest diumenge.

El certamen ha acollit a una tretzena de companyies creueristes d'arreu del món: creueristes d'arreu del món: Costa Cruceros, Royal Caribbean, Politours, Celebrity Cruises, Norwegian Cruise Line, Holland America, Seabourn, Regent Seven Sea Cruises, Iberocruceros, Cruceros Australies, Carnival, Silversea i Azamara Club Cruises. Els vuit expositors instal·lats a l'hotel Carlemany han rebut la visita de 600 persones, una xifra similar a la obtinguda l'any passat. Segons la organitzadora del certamen i directora de 'Viatges Ter', Mònica Puig, el saló ha complert totes les "expectatives". A més, ha destacat que any rere any, els clients que s'apropen fins al certamen són "més experts" i saben exactament què és el que volen i pregunten per rutes més concretes. Segons Puig, això és una mostra que els clients cada cop són "més creueristes" i destaca que aquest sector és un món "totalment consolidat i a l'alça".

Noves rutes originals

La organitzadora ha comentat que tot i la demanda de les rutes tradicionals pel Mediterrani, enguany les navilieres oferien nous productes com una ruta per la Patagonia xilena que només es pot visitar en vaixell, creuers de luxe de l'empresa Seabourn i rutes fluvials pel Danubi que permeten conèixer les ciutats europees. Ofertes originals que han "agradat" als visitants.

Puig ha explicat que la "bona acollida" d'aquesta edició fa preveure que el saló es torni a repetir l'any vinent. A més, ha subratllat que el naufragi del Costa Concordia no ha fet minvar el nombre de reserves i "no creu" que afecti a la temporada vinent. L'empresa de creuers del vaixell accidentat, Costa Cruceros, era una de les companyies que es trobaven al saló. Puig ha destacat que cap dels visitants han mostrat "por o temor" a que un accident així es pogués tornar a repetir. Segons l'empresa i l'organitzadora, els ciutadans tenen clar que l'accident va ser un fet puntual.