Uns 50 okupes es manifesten a Girona contra de capitalisme i en suport a les persones desnonades

Els protestants han llançat boles de pintura amb vidres a les seus d'entitats bancàries de la ciutat i han construït un mur a l'entrada d'una seu de 'La Caixa'

  • L'entrada de 'La Caixa' plena de totxanes © ACN
    L'entrada de 'La Caixa' plena de totxanes © ACN
  • Els manifestants han construït un mur de ciment i totxanes a l'entrada de la seu de 'La Caixa' © ACN
    Els manifestants han construït un mur de ciment i totxanes a l'entrada de la seu de 'La Caixa' © ACN
Els manifestants han repartit diversos fulletons on demanaven que no fossin gravats ni fotografiats durant l'acte de protesta explicant que els Mossos d'Esquadra havien detingut a 22 companys que es manifestaven a Barcelona a causa de les imatges preses durant els actes de protesta. Al mateix temps, els protestants han repartit un manifest on explicaven els motius de la seva protesta. En concret, demanaven l'alliberament d'espais a la ciutat com una forma de protesta en contra un sistema de vida "esclau del treball precari i consumista" que només beneficia a unes poques persones i provoca l'empobriment de la majoria dels ciutadans. A més, critiquen el fet de que a tot Catalunya hi hagin 50.000 famílies que s'han quedat sense cases a causa de "l'especulació" dels bancs i de les empreses mobiliàries.

A més, el manifest explicava que l'acte de protesta era una crida a la mobilització, l'organització i la desobediència. La manifestació estava organitzada pel centre social ocupat Can Kolmo que enguany arriba al seu tercer any d'ocupació.

Els protestants han guixat diverses botigues, entitats bancàries i empreses immobiliàries de la ciutat amb frases com: "los derechos no se piden", "te hipotecas, te suicidas", "vendo pisos, compro almas", entre d'altres. Al mateix temps, cridaven lemes en contra Felip Puig, Artur Mas, el consumisme i els sistema capitalista. Com si es tractés d'un "carnaval tètric" els manifestants anaven totalment tapats, utilitzant diferents disfresses per ocultar les seves cares. A més, han tirat boles de pintura plenes de vidres a diverses entitats bancàries com Deutsche Bank, Sabadell Atlàntico o Caixa Penedés i a la seu de l'ICV a Girona. Al final de l'acte de protesta, els manifestants han construït un mur amb ciment i totxana - elements que transportaven a l'interior d'un vaixell fet de fusta- a l'entrada de la seu de La Caixa de Girona.

La manifestació ha sortit a les cinc de la tarda de la plaça del Lleó i ha recorregut els principals carrers de la ciutat com la carretera Barcelona o l'avinguda Jaume I fins arribar a la seu del centre social Can Kolmo situat al carrer del Carme de la ciutat a dos quarts de set de la tarda.

Cap agent de la policia ha aparegut durant tot el recorregut de la manifestació. A partir d'ara l'Ajuntament de Girona analitzarà els desperfectes causats.