Un home roba una ambulància a Olot mentre els sanitaris atenien una urgència a un pis

La Policia Local l'ha detingut a la carretera de la Canya gràcies al localitzador GPS del vehicle

Els fets han tingut lloc aquesta passada matinada a la capital de la Garrotxa. Els tècnics de l'ambulància havien anat a atendre una urgència en un pis del passeig de Barcelona i, mentre estaven a l'interior, han deixat el vehicle engegat i amb els llums d'avís encesos, com és preceptiu en aquests casos.

Quan el personal d'emergències ha tornat a baixar al carrer, però, s'han quedat amb un pam de nas. El vehicle ja no hi era. Els tècnics han alertat la Policia Local i el SEM, que ha pogut saber en tot moment on es trobava l'ambulància gràcies al localitzador GPS que portava el vehicle.

Mentre durava la recerca, el servei d'Emergències Mèdiques i els agents locals han mantingut contacte a través del 061. Cinc minuts després de rebre l'alerta, el localitzador de l'ambulància ha mostrat a la pantalla que el vehicle circulava per la carretera de les Tries en direcció a Girona.

Tres patrulles de la Policia Local, que voltaven per la ciutat per veure si localitzaven l'ambulància, han anat cap allà i han pogut aturar el vehicle a les sis de la matinada. Al volant hi anava un home de 36 anys i originari de la República de Guinea, Mamadou Lamarana D.

Els agents han detingut l'home, que ja és un vell conegut de la policia. I és que el detingut ja acumula sis antecedents policials, alguns dels quals també per robatori.

Fonts policials han confirmat que, després de la detenció, els agents han traslladat Mamadou Lamarana D. al centre de salut mental d'Olot perquè se li fes un reconeixement, ja que podria patir algun trastorn que li alterés les facultats.

La Policia Local d'Olot ha lliurat el detingut als Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la instrucció del cas. Mamadou Lamarana D. es troba ara en dependències policials, pendent de passar davant del jutge.