ERC farà un pla estratègic amb l'objectiu de recuperar la 'credibilitat' a Girona, Salt i Blanes

El president regional, Josep Maria Rufí, aspira a superar el PSC com a força d'esquerres als ajuntaments

La secretària general del partit, Marta Rovira, s'ha reunit aquest dijous amb la direcció regional per tal de començar a dissenyar un pla estratègic que permeti conèixer la situació del partit a les comarques gironines. ERC té clar que Girona és una "peça clau" en el nou impuls que es vol donar al partit. Amb 352 regidors, ERC és la segona força als ajuntaments gironins i aquest és un aval que el partit vol mantenir.

El president regional, Josep Maria Rufí, ha alertat que cal ocupar l'espai de centre-esquerra que ocupa actualment el PSC. "Tenim gent amb experiència i que ha fet feina durant molts anys i això dóna els seus fruits", ha remarcat Rufí que ha posat els exemples de la Bisbal o Torroella de Montgrí on ERC té més regidors que els socialistes.

A l'altra cara de la moneda es troba la situació d'ERC a Girona, Salt i Blanes on en els darreres eleccions municipals van perdre la representació. Recuperar la capital de la demarcació és un objectiu clau que, per Rufí, no serà fàcil d'aconseguir. "Els altaveus a Girona són restringits perquè no som a l'ajuntament i no podem parlar als plens però aquesta situació és puntual, podem superar-la", ha manifestat que ha avançat que cal explicar el projecte als moviments socials i associatius.

Rufí ha destacat que també volen canalitzar dins el partit moviments socials nascuts darrerament com l'Assemblea Nacional de Catalunya o l'Associació Catalana de Municipis per la Independència on, segons Rufí, ERC ja hi té un pes significatiu. "No volem ser un monopoli de l'independentisme, volem ser els catalitzadors de diferents moviments, el pal de paller", ha reflexionat.

A nivell nacional, la secretària general ha destacat que l'objectiu principal del partit és la "reconnexió social". Rovira ha destacat com a punts positius del partit la proximitat a la gent, la empatia i la imatge de partit que donen. Ara bé, també ha reconegut que hi ha camps on cal millorar. "Hem de tornar a ser l'ERC que connecta amb la gent que és creïble i fiable a les urnes", ha manifestat. Pel partit, la feina que en aquests anys es pugui fer des de la base, en l'àmbit municipalista, és essencial per tornar a donar un impuls al partit després de les desfetes a les eleccions al Parlament i a les municipals.