El Consell Comarcal del Gironès canvia els barems per obrir les portes a més beques de menjador

El president de l'ens assegura que són un exemple a l'hora de mancomunar serveis per als ajuntaments

L'import per a beques per al curs 2012-13 és d'uns 631.000 euros. L'acord al que ha arribat per unanimitat el ple del Consell Comarcal del Gironès d'aquest dimecres busca "suavitzar" la diferència de renda per càpita que hi havia abans si es tractava de dos fills o de tres. Segons els criteris anteriors, les famílies amb dos fills havien de tenir una renda de 2.900 euros mentre que hi havia "un salt" per a les de tres fills perquè la renda era de 4.600. Ara ho unifiquen per a tots a 3.500 euros.

Carabellido ha explicat que entenien que això era un fre per a algunes famílies, sobretot les treballadores perquè no podien accedir a les beques quan, segurament, són els que més precisen d'aquest servei sobretot tenint en compte la situació del mercat laboral, amb "sous precaris" i dificultats per assumir les despeses familiars. "No entrava la gent que estava treballant quan entenem que qui treballa és qui més necessita que el seu fill es quedi a dinar al menjador", ha explicat Carabellido.

El retard en el pagament de l'import per a beques per part del Govern de la Generalitat ha afectat en més d'una ocasió el Consell Comarcal del Gironès. Carabellido ha afirmat que això només provoca un "retard" en el pagament del servei perquè sempre s'acaba pagant però que a vegades crea algun maldecap tant a les associacions de pares i mares, com al mateix consell o en última instància els proveïdors que són els que han de fer front a la factura fins que arriben els diners.

Segons la consellera comarcal, ara per ara el pagament del curs passat ja està al dia i queda "poca cosa" per pagar de l'import del primer trimestre, al setembre.

El ple del consell també ha aprovat aquest dimecres treure a concurs el transport escolar de la comarca per als pròxims deu anys per un import de 29 MEUR (milions d'euros). El conseller comarcal, Sergi Baulida, ha explicat que al Gironès hi ha 55 rutes de transport escolar, 44 d'obligatòries per a les quals treuen la concessió directament per als 10 anys i 11 de voluntàries que s'anirien renovant any a any. El cost mensual és de 2,5 milions.

Baulida ha detallat que apliquen un sistema que ajusta molt el cost de cada ruta i de forma molt objectiva i que el concurs puntua molt els quilòmetres que cedeixen els transportistes i que després reparteixen entre les escoles perquè facin excursions.

El president del consell comarcal, Jaume Busquets (CiU), ha posat l'ens com a "exemple" a l'hora de mancomunar serveis per a tota la comarca i entre els ajuntaments. El president ha sortit així en defensa d'un organisme que sovint està en entredit.

Canvis

En el ple del consell comarcal ha pres possessió del càrrec com a conseller comarcal pel PSC Mingo Àlvarez, que substitueix Iolanda Pineda que ha renunciat al càrrec perquè és senadora i regidora a l'Ajuntament de Salt. També ha renunciat al càrrec Concepció Veray (PPC) que és regidora a l'Ajuntament de Girona i diputada al Congrés. La substituirà Cuca Mascort.