CSIF denuncia que la Subdelegació de Govern no pren mesures preventives contra el coronavirus

Asseguren que Girona és un punt sensible pels controls fronterers

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia que la Subdelegació de Govern de Girona es nega a prendre mesures preventives contra el coronavirus.

El delegat de Prevenció i Salut Laboral de CSIF-Girona ha acudit avui, 28 de febrer, a la reunió convocada per CSIF amb el Comitè Provincial de Salut Laboral (dependent de la Subdelegació) per tractar, com a únic punt en l'ordre del dia, les mesures preventives i el protocol a seguir per a la prevenció del coronavirus.El Comitè ha informat a CSIF que no es prendrà cap mesura extraordinària. Els representants de l'Administració en aquest comitè, juntament amb la part sindical de CCOO i U.G.T., diuen que no cal fer res i que no cal tant alarmisme, i es remeten al que indica pel Ministeri de Sanitat.

El sindicat recorda que a Girona hi ha punts especialment sensibles per l'exposició com són els aeroports i controls fronterers pel trànsit de persones i de camions i la introducció de mercaderies al nostre territori. En especial exposició estan els inspectors de Sanitat Vegetal i Sanitat Exterior (responsable de la inspecció sanitària de mercaderies procedents de tercers països i destinades a ser introduïdes en territori de la Unió Europea i que treballen per evitar la introducció d'organismes nocius a través dels Llocs de Control Fronterers), i personal al servei del SOIVRE (Servei Oficial d'Inspecció, Vigilància i Regulació de les Exportacions, que es dediquen a garantir el compliment de la normativa i legislació en les operacions de comerç exterior) que requereixen de mesures urgents preventives com màscares i gels desinfectants, i que encara no disposen d'aquests.

Per això, fa dos dies, CSIF sol·licitava a la Generalitat i a la resta d'Administracions del territori català, mesures urgents de prevenció contra el coronavirus: informació, mesures de protecció i formació específica en els àmbits sensibles com sanitat, llocs d'atenció al públic, centres d'atenció ciutadana, Forces i Cossos de Seguretat i punts fronterers.

CSIF ha estat l'únic que ha proposat mesures urgents de prevenció. CSIF s'ha vist sol i sense suport. "Per a nosaltres resulta totalment incomprensible, ja que els gels desinfectants són imprescindibles i, sobretot, perquè el que haurien de fer els representants d'aquest comitè és tranquil·litzar els empleats públics de l'Administració Estatal."