El jutge conclou que els acusats d'un robatori 'ideològic i racista' a Olot no eren 'skinhead'

La sentència condemna dos dels tres joves a un any de presó per robatori amb violència

La sentència recull que ha quedat provat que el dia 20 de novembre del 2007, cap a les 4 de la tarda, les víctimes van sortir d'una botiga d'Olot on s'acabaven de comprar roba. Mentre caminaven pel carrer, dos dels acusats, Ventura i Medina, acompanyats de tres o quatre persones més que no han estat identificades, es van apropar a ells i, d'una estrebada, van sostreure la bossa que duien amb roba per valor de 120 euros. "No ha quedat acreditat que Melisa Pérez intervingués en la sostracció il·legítima", conclou la sentència.

Quan ja marxaven del lloc, els acusats van veure que les víctimes intentaven trucar als Mossos d'Esquadra. Llavors, Melisa Pérez va empènyer contra la paret una de les víctimes mentre li demanava el mòbil. Com que s'hi va negar, l'acusada la va colpejar. Mentrestant, un integrant del grup dels acusats es va apropar a una altra de les víctimes i li va demanar que li donés la bossa de mà que duia penjada. Com que també s'hi va negar, la van tirar a terra la van colpejar diversos dels integrants del grup. Com a resultat de l'agressió va resultar lesionada a la zona lumbar. Finalment, se li van endur la bossa de mà.

"Ets 'Sharp'?" va preguntar un dels integrants del grup dels acusats a una de les víctimes. La víctima va respondre que no però igualment persones no identificades el van colpejar.

Per aquests fets, el Jutjat Penal número 4 de Girona ha condemnat dos dels acusats, Ventura i Medina, a un any de presó pel robatori amb violència però ha absolt la tercera acusada, Melisa Pérez, d'aquests fets perquè considera que no ha quedat provat que participés en el robatori de la roba. La sentència els condemna a tots tres per dues faltes de lesions i una de maltractament a pagar una multa de 350 euros cadascun. En matèria de responsabilitat civil, els obliga a indemnitzar cadascuna de les víctimes amb 113,04 euros.

Els tres joves s'enfrontaven a 5 anys de presó pel robatori perquè el fiscal considerava que van actuar amb superioritat i motivats per motius racistes i ideològics. La defensa de Melisa Pérez, encapçalada pel lletrat Samuel Garcia-Quintas, la de Pau Medina, representat per Jordi Sais, i la d'Ismael Ventura, defensat per Laura Agüera, en van demanar la lliure absolució.

La sentència considera que aquest agreujant, el d'actuar per motius racistes, antisemites o altra classe de discriminació no ha quedat provat. D'una banda perquè els mateixos acusats van negar pertànyer a cap grup d'estètica o ideologia neonazi, també perquè el tribunal considera que "portar el cap rapat i tatuar-se consistueix en una moda àmpliament estesa i de la qual no pot inferir-se una pertinença a un grup determinat ni una forma de pensar determinada". A més, la sentència ressalta que ni tan sols hi ha antecedents penals que serveixin de base per sustentar aquesta acusació.