La CUP vol que Girona implanti un sistema de recollida de residus porta a porta

La moció, que es debatrà al ple d'avui, proposa iniciar una prova pilot en un dels barris de la ciutat

L'Estratègia Catalunya Residu Zero és una iniciativa que s’emmarca dins un moviment internacional conegut com “Zero Waste International Alliance, Zero Waste Europe” que proposa avançar cap a la reducció i reaprofitament progressiu dels residus com a recursos, proposant estratègies i objectius que permetin entre altres coses, tancar el cicle dels materials per tal de que tot residu pugui ser transformat en matèria primera.

La moció presentada per la CUP també reclama que l'Ajuntament impulsi una prova pilot d'implantació de sistema de recollida porta a porta en un dels barris de la ciutat com a estratègia per augmentar els nivells de recollida selectiva, i que s'organitzi una jornada tècnica sobre la reducció de residus a la ciutat amb diferents experts que assessorin sobre el tema.

Altres mocions

La CUP també ha presentat per al Ple d'aquest vespre tres mocions més. Una de les propostes fa referència a les obres del TAV, i demana a l'equip de govern que es comprometi a convocar l'Audiència Pública sobre les obres del TAV en el termini d'un mes, i a incloure un punt a l'ordre del dia de la sessió referent a la possibilitat de denunciar ADIF pels perjudicis causats a la ciutat durant les obres, en cas que algun ciutadà o entitat així ho sol·liciti. Finalment, hi ha dues mocions més de la CUP: la primera és la presentada arran de la mort de Fraga, que en l'anterior Ple no va debatre's perquè CiU i PP la van vetar, i la darrera demana que Girona esdevingui municipi moralment exclòs de la Constitució espanyola.