La Diputació de Girona aprova inversions per valor d’1,8 milions d’euros per millorar la xarxa viària local

S'ha previst una variant a Bordils que compta amb un pressupost de 1,1 milions d'euros

La carretera GIV-6701 comunica els nuclis de Bordils, Sant Martí Vell, Madremanya i Corçà des de la C-66, i és el tram que uneix Bordils amb Madremanya el de major densitat de trànsit. El 2007 es va finalitzar el condicionament d’un tram a Sant Martí Vell, i ara estan a punt de licitar-se les obres de Sant Martí Vell a Madremanya. En aquest sentit, mancava el primer tram, entre Bordils i Sant Martí Vell, que és el projecte que ha aprovat el plenari. El cost previst és d’1.135.955,09 euros.

El ple també ha donat llum verda a la millora de la carretera GIV-5211 que uneix Sant Joan de les Abadesses amb Ogassa i que proporciona l’únic accés per carretera a Ogassa i als petits nuclis del voltants. Fins avui s’han anat fent millores puntuals a la via, però aquesta encara no disposa de característiques uniformes. Per aquest motiu, el projecte, que s’executarà al llarg de 4,5 km, inclou la modificació del traçat en tres actuacions puntuals per millorar la seguretat de la via; l’ampliació de la calçada en alguns trams; la substitució de la cuneta sense revestir per una de formigó (millora del drenatge); la col·locació de nova senyalització; la instal·lació de barreres de seguretat... A més, es realitzarà un reforç del ferm al llarg de tota la carretera. El cost total pressupostat és de 679.938,38 euros.

Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer


La Diputació de Girona s’ha adherit a l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer, un ens que té per objectiu facilitar, desenvolupar i fomentar la cooperació entre les entitats dels dos costats de la frontera administrativa, i incrementar els lligams entre la ciutadania de la Catalunya Nord i de les comarques gironines. Aquest nou ens transfronterer vol també reforçar la cohesió econòmica i social, així com el desenvolupament sostenible i ecològic del territori.

Els projectes més immediats de l’Eurodistricte són: treballar per millorar les disfuncions en les comunicacions postals i telefòniques transfrontereres; potenciar línies de transport comunes; fomentar la mobilitat dels treballadors; obrir un mercat més ampli per a les empreses locals; actuar d’interlocutor entre el territori transfronterer i els estats espanyol i francès, i desenvolupar tot tipus de projectes que tractin de disminuir les conseqüències de la imposició d’aquesta frontera administrativa l’any 1659 amb el Tractat dels Pirineus. L’Eurodistricte, que s’ha constituït amb la forma jurídica d’Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT), tindrà la seu a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.