L'onada de fred siberià deixa temperatures mínimes rècord

Banyoles (-7,7ºC), la Quar (-11,5ºC), Prades (-12,9ºC), Font-rubí (-4,9ºC) i Nulles (-4,9ºC) baten els seus registres

S'ha vist nevar a punts del Baix Llobregat, del Barcelonès, del Vallès Occidental, del Vallès Oriental, del sud d'Osona i del Maresme, però les precipitacions han estat molt febles i no han acumulat cap gruix.

Les glaçades han afectat novament tot el país excepte una petita àrea del delta de l'Ebre i del centre de la ciutat de Barcelona. Les temperatures més baixes s'han assolit a les cotes altes del Pirineu, amb valors inferiors als -15ºC per sobre d'uns 2.000 m d'altitud, però resulta destacable que en algunes fondalades de la serralada i fins i tot de la depressió central també s'han enregistrat temperatures entre els -10 i els -15ºC, o fins i tot lleugerament inferiors, com ha passat al fons de la Cerdanya i de la Val d'Aran.

La predicció indica que al llarg d'aquest diumenge a la tarda no es descarta que hi pugui haver algun ruixat a punts de l'interior del nord-est del país, sobretot a punts de muntanya, que serien en forma de neu o calabruix. Demà dilluns s'esperen nevades febles al vessant nord del Pirineu a partir de mitja tarda.

Continuen les baixes temperatures

Pel que fa a la temperatura, continuarem parlant d'ambient molt fred, amb valors que demà seran tan baixos com els d'avui, tot i que en algun punt del Pirineu podran quedar una mica més alts com a conseqüència del vent del nord que aquesta propera nit bufarà fort amb cops molt forts en aquella zona. Les temperatures mínimes voltaran entre -15 i -10 ºC al Pirineu, entre -11 i -6 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral nord, entre -7 i -2 ºC a la resta del prelitoral i al litoral nord, i entre -3 i 2 ºC a resta del litoral. A mesura que avanci aquesta propera setmana la temperatura tindrà tendència a recuperar-se progressivament, tot i que l'ambient fred continuarà fins proper el cap de setmana.