Catalunya segueix amb tempteratures sota zero

L'onada de fred siberià deixa mínimes per sota dels -10ºC al Pirineu, Ponent i a la Catalunya Central

S'han vist quatre flocs o precipitacions de neu granulada a Rubí, Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Andreu de la Barca, El Papiol, Sant Boi de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Vallirana, Cerdanyola i en alguns barris de la part alta de Barcelona. Al Pirineu, una vegada més s'ha baixat àmpliament dels -15ºC a les cotes més altes. A 2.400 metres, a Certascan, s'ha registrat la mínima absoluta de la jornada amb -18,9ºC i a Boí, a 2.535 metres, s'ha baixat fins als -18,6ºC. A Salòria, a 2.451 metres, el termòmetre s'ha enfonsat fins als -18,2ºC. Al sud de Catalunya, les mínimes més baixes s'han enregistrat les parts elevades del Baix Camp, Prades (-12,9ºC), i del Montsià, PN dels Ports (-9,9ºC).

La Direcció General de Protecció Civil manté activada fins dilluns la fase d'alerta del pla Procicat per onada de fred. A partir de dimarts es preveu que acabi l'entrada d'aire fred siberià a Catalunya.

Alerta per fort vent al Pirineu

Paral·lelament, Protecció Civil ha ampliat l'alerta del Procicat pel risc de fortes ventades al Pirineu. Segons els Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d'aquest diumenge a la tarda i fins demà dilluns es poden donar ratxes de vent superiors als 90 km/h al Pirineu Occidental. Les comarques afectades per l'avís són l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran. El vent bufarà de component nord i les ratxes més fortes s'assoliran a cotes elevades.

Alt risc d'incendi forestal

Finalment, també hi ha activat el pla Infocat per risc d'incendis forestals a Catalunya, d'acord amb la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de vents de component nord amb ratxes fortes i molt fortes, especialment a l'Empordà, però també a les comarques del Pirineu i Terres de l'Ebre. Les comarques afectades per la prealerta de l'Infocat són l'Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Cerdanya, Montsià, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Pla de l'Estany i Ripollès.