Figueres aprova un pressupost de gairebé 60 MEUR per aquest 2020

Aconsegueix sortir del Pla d'Estabilitat Pressupostària després de quatre anys

L'ajuntament de Figueres ha aprovat inicialment aquest dimecres el pressupost per a l'any 2020, que ascendeix a un import total de 59.697.501,18 euros. Figueres recupera així la sobirania econòmica després de quatre anys i surt del Pla d'Estabilitat Pressupostària (PEF), la qual cosa significa tenir més capacitat financera i de gestió pressupostària.

L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat que "això ha estat possible gràcies al model de gestió responsable, eficaç i transparent, a fer uns comptes amb rigor i realistes. Sortir del PEF ens dona autonomia i sobirania per decidir autònomament sobre els comptes municipals".

Lladó ha afegit que "el pressupost 2020 és un pressupost fet amb rigor, per posar ordre als comptes municipals, sense augmentar els impostos als ciutadans".

Per la seva banda, la regidora d'Hisenda, Maria Gratacós ha desglossat el pressupost per àrees, com s'ha estructurat i ha destacat que "és un document realista, tant en la previsió d’ingressos com en la de despeses, per posar la ciutat de Figueres al dia. Hem eliminat despeses supèrflues i hem incrementat la contractació de personal de serveis urbans a peu de carrer com guàrdies urbans o treballadors de la brigada municipal per donar resposta a les necessitats dels figuerencs i de les figuerenques". 

El pressupost aposta per a la realització d'inversions estratègiques de la ciutat: nou pavelló municipal, ampliació (2a fase) del centre Ferran Sunyer, la restauració de la casa natal de Salvador Dalí, la millora de l'enllumenat públic (augmenta un 50% la inversió), la millora en equipaments esportius: vestidors i tancaments de l'Estadi Albert Gurt, l'adequació de vestidors, grades i protecció de la piscina, il·luminació del camp de futbol Marca de l'Ham i tancaments de la piscina entre altres. Tot plegat suposa un increment en inversions del 27,29% respecte l'any passat.