Confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya

Salut n'informarà aquesta tarda en roda de premsa

La dona infectada pel coronavirus detectada a Barcelona és una italiana de 36 anys resident a la capital catalana, segons ha explicat des de Madrid la consellera de Salut, Alba Vergés, abans de participar en la reunió del Consell Interterritorial de Salut. Va viatjar fa uns dies al nord d'Itàlia i ella mateixa va acudir a l'Hospital Clínic amb símptomes lleus. Vergés ha explicat que es troba bé. Ara s'està analitzant el seu entorn. La consellera ha destacat que els protocols han funcionat bé.

La notícia del primer cas confirmat de coronavirus a Catalunya ha arribat poques hores abans de la celebració de la reunió extraordinària interterritorial de Salut a Madrid.

Poc abans de la trobada, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha atès als mitjans de comunicació i ha explicat que es tracta d'una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona, que va viatjar a Itàlia –concretament a la zona entre Bèrgam i Milà- la setmana passada. Va ser ella mateixa, ha dit, hi va anar al Clínic, on a hores d'ara continua ingressada.

Vergés ha insistit que aquest hospital és el centre de "referència" per tractar aquest virus i que, tot i que la pacient està "aïllada", es troba té una simptomatologia lleu. "Està estable i no és gens preocupant", ha insistit.

La consellera ha remarcat també que "els protocols funcionen i han funcionat". En aquest sentit, ha dit que no es plantegen noves mesures, tot i que ha admès que a la reunió s'abordarà la situació: "El protocol és viu i s'hi ha d'incloure coses es farà".

D'altra banda i tal i com ha confirmat després el secretari de Salut Pública, Joan Guix, s'està fent un estudi de contactes. En concret, unes 25 persones de l'entorn de l'afectada que hi van estar en contacte hauran d'estar en aïllament domiciliari durant 14 dies.