La 9ena campanya de 'La Cuina del Bacallà' de Tossa comptarà amb 7 restaurants

Tindrà lloc de l'1 al 31 de març

L’Oficina de Turisme de Tossa, amb el suport de 7 restauradors de la vila, organitza per novè any consecutiu la campanya gastronòmica de “La Cuina del Bacallà”,  des de l’1 de març fins el 31 de març del 2020.

El bacallà ha estat i continua essent un dels ingredients més tradicionals i més versàtils dels plats de Quaresma de la nostra cuina. Després de l’època de disbauxa que suposa el Carnaval, comença, segons el calendari litúrgic cristià, una etapa de reflexió, penitència i dejuni per preparar-se per la celebració de la Pasqua. A Catalunya s’acostumava representar la Quaresma a través d’una dona vella amb set cames (simbolitzant les set setmanes que durava aquesta etapa) i amb un bacallà a la mà, mostra de la importància d’aquesta menja a casa nostra.

Els restaurants que participen a La Cuina del Bacallà de Tossa recuperen aquesta tradició culinària i proposen un menú especial de tres plats, diferent a cada establiment, en el que es dóna especial rellevància al bacallà, un peix considerat adequat pel dejuni, que ara han sabut convertir en un gran plat de festa. Els preus dels menús van dels 25 als 35 euros per persona.

Algunes de les especialitats que s’ofereixen a l’edició d’enguany són: els bunyols i les croquetes de bacallà; els pebrots farcits de brandada; el tradicional cim i tomba de Tossa amb bacallà; el bacallà a la tossenca, a la catalana, amb mongetes seques, amb cigrons i cloïsses, amb tomata, a l’aroma de mel o confitat amb el seu pil-pil; el llom de bacallà confitat amb romaní i ceba rossa; l’arròs de bacallà...

Els restaurants que participen en aquesta novena edició són: Bahia, Can Carlus, Can Pini, Mestre d'Aixa, Minerva, Pizzeria Bello i Sa Muralla.