Jair Domínguez inaugurarà la tercera edició de l’Indilletres

La fira de llibres de la Bisbal es celebrarà el primer cap de setmana de juny


La totalitat de la programació de la tercera fira Indilletres es farà pública el dimarts 5 de maig, que es presentarà en roda de premsa a la Llibreria Calders de Barcelona. Però avui se n’avança un dels plats forts: Jair Domínguez. El periodista encetarà la tercera edició de la fira de llibres bisbalenca amb una proposta sorpresa a la inauguració.

Serà a la sala capitular del Castell Palau de la Bisbal d’Empordà: el dissabte 6 de juny. Jair Domínguez és periodista, guionista i escriptor. Actualment és col·laborador de l'informatiu satíric de TV3 Està Passant, dirigit per Toni Soler. En la seva faceta literària, és autor del llibre de contes Jesucrist era marica (autopublicat, 2009), de la novel·la Hawaii Meteor (Tria Llibres, 2012), de 99 coses que hem d'aniquilar si volem ser independents (Ara Llibres, 2013), de Segui vora el foc (Ara Llibres, 2014), de 99 personatges que has de conèixer per entendre el món (Ara Llibres, 2015), de la novel·la Perímetre (Catedral, 2016 i Premi Ictineu 2017 a millor novel·la fantàstica en català) i de Ets un merda i ho saps (Ara Llibre, 2017).

La intervenció de Jair Domínguez marcarà el tret de sortida d’un cap de setmana farcit de propostes culturals. Tal com ja s’ha fet en les dues edicions anteriors, s’està preparant una àmplia programació d'actes, debats, conferències, presentacions, tertúlies, concerts i altres activitats d'interès cultural i social que tindran lloc durant aquests dos dies. La propera fira de llibres de la Bisbal va prenent forma i, com l’any passat, tornarà a celebrar-se durant el primer cap de setmana de juny: els dies 6 i 7.

L’organització ja va convocar el Premi Indilletres per a editorials, amb l’objectiu d’estimular l’edició en català de traduccions d’obres d’especial interès literari i la seva difusió en català. Cal tenir present durant tot el febrer resta obert el període d’inscripcions per poder participar al 3r Indilletres de la Bisbal d’Empordà. Les editorials interessades a participar a l’Indilletres d’enguany poden descarregar-se un formulari (que es pot trobar al web de la fira) i retornar-lo omplert al correu electrònic indilletres@gmail.com abans que acabi el mes de febrer.

Indilletres va néixer el 2018 gràcies a un grup de veïns i veïnes que va decidir organitzar cada primer cap de setmana de juny una fira d’editorials independents a la Bisbal d’Empordà. Hi participen també les llibreries i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, i compta amb el suport d’un seguit d’empreses. La voluntat de la iniciativa és promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora.