La SNCF confirma l’arribada de trens francesos d’alta velocitat a Figueres el 2010

Guillaume Pepy ha donat aquesta informació en el decurs d'una visita que realitza aquestes dies a diversos punts de l'Estat espanyol

Per la seva banda, Macias ha confirmat la notícia aquest matí a l’alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), donant resposta a una llarga reivindicació plantejada des del territori des de fa molts anys. Durant la conversa també s’ha establert el guió d’una trobada que Vila, Pepy i Macias mantindran d’aquí a unes setmanes per concretar els extrems que oferirà el nou servei ferroviari d’alta velocitat, el qual connectarà Figueres amb París. Actualment, les ciutats de Perpinyà i París estan connectades amb cinc trens d’alta velocitat, d’anada i tornada, el quals fan el trajecte en poc menys de cinc hores.

'Per Figueres, i l’Alt Empordà, es tracta duna excel·lent notícia que confirma la centralitat de Figueres i la nova estació intermodal en la mega regió europea que es forma entre Barcelona i Montpelier. A més, Figueres serà la primera ciutat de l’Estat que es connectarà amb França i la seva capital a través de l’alta velocitat', explica Vila

Per la seva banda, l’anterior alcalde de Figueres, Joan Armangué (PSC) opina que 'és una noticia molt positiva que confirma la força estratègica del nou equipament ferroviari el qual també tindrà un gran radi d'atracció territorial a tot l'Alt Empordà i fins Olot i la Garrotxa i una part molt significativa del Baix Empordà'. Vila i Armangué també coincideixen en 'la necessitat de resoldre amb caràcter d’urgència tant l' accessibilitat externa com interna prevista amb la ciutat de Figueres'.
  • El president de la SNCF, Guillaume Pepy, explica quines són les previsions per a la connexió de Catalunya i França en alta velocitat (ACN)