Detinguts quatre lladres per robar repetidament en botigues de roba a Puigcerdà

Un botiguer els va identificar després de ser furtat l'any passat

Els Mossos d’Esquadra van arrestar el passat dimarts quatre homes d'edats compreses entre els 22 i 33 anys, tots veïns de Barcelona i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de diversos delictes de furt.

Dimarts a la tarda el responsable d'una botiga de Puigcerdà va alertar els mossos per la presència d'un grup de joves que podrien estar relacionats amb un furt de roba que va patir a principis d'any.

Agents de paisà es van adreçar a la botiga on els van facilitar una descripció acurada dels homes i van iniciar la recerca pel centre comercial de la població.

Poc després van veure al carrer Major dos dels sospitosos i van iniciar un seguiment discret per tal de localitzar la resta del grup. Més avall van veure com sortien d'una botiga del mateix carrer els altres dos i continuaven cap al carrer Molins. Un d'ells presentava un bony molt evident sota la jaqueta, com si portés quelcom amagat.

Els agents els van aturar i identificar. En l'escorcoll va resultar que el bony es tractava d'una espècie de faixa que amagava al seu interior 5 jaquetes tipus plumífer, que encara duien el sistema d'alarma i etiquetes de dues botigues, amb un valor total de 910 euros. També portaven una bossa folrada d'alumini per evitar la detecció de les alarmes.

Davant els fets els mossos van detenir els quatre homes com a presumptes autors d'un delicte de furt i van ser traslladats a comissaria.

Un cop en seu policial va continuar la investigació per tal de comprovar altres denúncies rebudes per fets similars. En l'escorcoll els agents van localitzar les claus d'un vehicle d'alta gama i van fer recerca pels carrers del voltant de l'eix comercial fins que el van localitzar estacionat a la plaça Santa Maria. Davant un dels detinguts van obrir el vehicle i a l'interior van localitzar tres jaquetes més, valorades en 630 euros, que també van constatar que havien estat furtades.

Posteriorment els investigadors van poder relacionar a dos dels detinguts amb un altre delicte de furt comés el 4 de gener, on van sostreure tres anoracs valorats en 970 euros.

Els detinguts, tres d’ells amb antecedents, van passar dimecres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà.