Figueres tindrà aquest estiu una xarxa Wi-fi pública que donarà cobertura a totes les places

El projecte, que ha tingut un cost de 385.000 euros, s'engegarà amb 46 antenes repartides arreu del teixit urbà

El projecte per dotar Figueres d'una xarxa Wi-fi pública ja és visible arreu de la ciutat. Aquests dies, els operaris estan enllestint la instal·lació de les 46 antenes amb les quals s'engegarà el servei. Aquestes antenes donaran cobertura pràcticament a totes les places públiques de la ciutat i no es descarta ampliar-ne el número en un futur.

Entre els llocs en què es podrà connectar-se a Internet des del carrer hi ha el centre històric i els barris de la Marca de l'Ham, el Rally Sud, la Creu de la Mà, el Juncària Parc Bosc, l'Horta de Capallera, el Poble Nou i els Cendrassos. La xarxa Wi-fi pública serà una realitat ja aquest estiu i, a més, permetrà a l'Ajuntament entrar amb força dins el projecte de ciutat intel·ligent.

"La posada en funcionament d'aquest projecte permetrà una millora de la qualitat dels serveis i de l'atenció als ciutadans i a les moltes persones que visiten la ciutat al llarg de l'any", ha explicat l'alcalde, Santi Vila. I ha afegit: "És un element clau per al projecte de ciutat intel·ligent, perquè ens permet aprofitar la infraestructura per al trasllat de dades que es comptabilitzen".

La instal·lació de la xarxa Wi-fi a Figueres té un pressupost de 385.000 euros. El projecte s'ha adjudicat a la unió d'empreses formada pel grup Megratró i Elecnor-Deimos. La primera, amb seu a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), hi aporta la seva experiència de gairebé vints anys implantant i mantenint instal·lacions tecnològiques en empreses i institucions.

Megatró es farà càrrec de gestionar la xarxa i la capacitat d'accés a Internet com a operador. Per la seva banda, Elecnor-Deimos és l'empresa instal·ladora i, entre d'altres treballs, ja ha muntat a Barcelona gran part de la xarxa Wi-fi de la ciutat.