La cinquena edició d'Expo Jove comptarà amb 50 expositors i espera rebre 6.500 estudiants

Se celebrarà del 26 al 29 de gener i s'ha organitzat conjuntament entre el Consell Comarcal del Gironès i Fira de Girona

Formació, ocupació i salut són els tres eixos que vertebren aquesta 5a edició d’Expo Jove que, seguint la línia de les edicions anteriors, pretén oferir informació i orientació. En l’àmbit de la formació, els visitants hi trobaran informació sobre els itineraris que ofereix el sistema educatiu després de l’etapa d’ensenyament secundari obligatori. Hi haurà la Universitat de Girona (amb activitats i tallers), i altres universitats de Catalunya i l’ FP.Gi que engloba tota la informació de formació professional.

Sobre l’ocupació, els joves podran conèixer els sistemes d’accés al món del treball com el Servei d’Ocupació de Catalunya i els programes que ofereix el Departament de Treball, les borses de treball o les empreses de selecció de personal. El Departament de Treball també ha organitzat una campanya de prevenció de riscos laborals, amb el bus de la prevenció. A Expo Jove, els visitants també trobaran les actuacions per a la prevenció i promoció de la salut que s’impulsa des del programa ‘Salut i Escola’, així com els serveis d’informació per als joves i els recursos que s’ofereixen a Catalunya per a l’emancipació i la participació juvenil (educació, cultura, treball, habitatge o lleure).

La 5a edició d’Expo Jove comptarà amb 50 expositors, que ocuparan tota la planta baixa del Palau de Fires. Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès ja tenen programada la visita d’uns 6.500 estudiants de les comarques de Girona a Expo Jove. Són alumnes d’ESO, de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà i superior.

En aquestes visites concertades, els estudiants podran veure a l’espai audiovisual del saló, gestionat pel Consell Comarcal, un muntatge on se’ls explica el sistema educatiu, l’accés al món del treball i els punts d’informació juvenil per ajudar-los a planificar la seva visita a la fira. A banda de les visites concertades de centres educatius, el saló està obert també a pares i mares i a totes aquelles persones que estan interessades a ampliar la seva formació o a trobar alternatives a la seva situació actual.

Tallers i altres activitats

En aquesta edició, s’incorporarà a la fira la Federació d’Associació de Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), que ha organitzat una sessió de teatre/fòrum per exposar i debatre si són falsos els sobreentesos que es tenen de la formació professional, la universitat o l’orientació que reben els alumnes. També portarà a terme una taula rodona sobre els serveis que ofereixen les diferents universitats presents a la fira.

La Secretaria de Joventut de la Generalitat celebrarà també a l’Expo Jove una trobada de la Xarxa de Professionals de Joventut dels Ens Locals de les comarques gironines.

En l’espai del Departament d’Educació, hi haurà activitats permanents de les següents famílies professionals: físiques i esportives, agràries, administració, comerç i màrqueting, edificació i obra civil, electricitat i electrònica, fabricació mecànica, fusta i mobles, hoteleria i turisme, imatge personal, informàtica, manteniment i serveis de producció, manteniment de vehicles, química, sanitat, serveis socioculturals a la comunitat, tèxtil, confecció i pell, arts plàstiques.

Expo Jove s’inaugurarà el proper dimarts 26 de gener a les 12 del migdia. De dimarts a dijous, el saló estarà obert de 2/4 de 10 del matí a les 7 de la tarda. Divendres obrirà fins les 2 del migdia.