Vendes per 98 MEUR a l'Espai Gironès durant el 2011, un 2,3% més que l'any anterior

L'índex d'ocupació de superfície és del 94%, una dada que la gerència del centre comercial considera "molt positiva"

Durant el 2011 han passat per l'Espai Gironès 8,9 milions de persones. El nombre de visites s'ha traduït en aquests 98 MEUR de vendes, una xifra "satisfactòria" per als responsables del centre comercial. De fet, asseguren que se sentirien "molt satisfets" si aquest 2012 aconsegueixen mantenir el mateix volum de negocis. La majoria de les vendes s'han fet durant el segon semestre de l'any, un 56%, mentre que els primers sis mesos van ser més fluixos, fent el 44% de les vendes. Jordà assegura que és una tendència "habitual" perquè sempre augmenta la despesa durant la segona meitat de l'any.

Pel que fa a l'índex d'ocupació de la superfície comercial és del 94%. Pau Jordà ha admès que "evidentment" els agradaria tenir ocupat el 100% dels metres quadrats destinats a botigues però que també són molt selectius a l'hora d'admetre sol·licituds perquè s'asseguren que són comerços que compleixen tots els requisits de qualitat i també que suposin varietat o complementarietat a l'oferta que ja hi ha a l'Espai Gironès. "El que hem comprovat és que les grans marques continuen interessant-se per l'Espai", ha detallat Jordà.

Els principals sectors que hi ha al centre comercial són, per ordre, moda, alimentació, restauració i lleure. El tiquet mig és d'11,15 euros, una quantitat "positiva" tenint en compte que entre els visitants que compten n'hi ha que no compren, com ara infants. Pel que fa al perfil dels visitants, han notat un increment de compradors de Girona ciutat i també que s'han consolidat el públic del que anomenen segona corona (entre 5 i 35 quilòmetres) i la tercera corona (més de 35).

Espai Gironès i Unicef

Del 25 de novembre al 31 de gener, l'Espai Gironès i Unicef han estat col·laborant en una campanya solidària. Per cada visitant del centre comercial que es fes una foto en un "mur de mans" o fes un click a través d'Internet, l'Espai Gironès fa una donació de 10 cèntims d'euros. En total, hi ha hagut més de 10.000 fotografies i "milers de clics" i la donació és de 15.000 euros que faran possibles l'adquisició de 20 equips de salut complerts per a seguiment de controls de creixement de nens menors de 5 anys i 11 bombes d'aigua per proporcionar aigua neta a comunitats africanes.

La presidenta d'Unicef Girona, Blanca Bamala, ha explicat que des de l'ONG han comprovat que els primers 1.000 dies dels infants són "essencials" per assegurar el seu desenvolupament futur tant físic com psíquic. Per això, la intenció és destinar aquests diners a garantir que infants de zones de pobresa estan nodrits i alimentats suficientment.