Els municipis de quatre comarques gironines disposaran d'una millor assistència en casos d'emergència

L'objectiu d'aquest conveni és potenciar l'elaboració dels plans locals d'emergències per ajudar els municipis petits amb pocs recursos

El consell comarcal de l'Alt Empordà rebrà una subvenció de 29.831,30 euros, el del Baix Empordà de 18.703,43 euros, el del Ripollès 9.094,24 euros i el de la Garrotxa 9.768,93 euros. El secretari general d'Interior, Joan Boada, va destacar que aquest conveni és una 'col·laboració estreta' entre la Generalitat i un òrgan supramunicipal per potenciar l'elaboració de plans locals d'emergències. També va afegir que aquests plans 'ajudaran als municipis petits que no tenen recursos'.

Boada va destacar que 'el risc 0 no existeix' i que per això la voluntat del Govern és transmetre als ciutadans que 'hi haurà la capacitat per gestionar qualsevol emergència sempre i quan hi hagi una relació inter-institucional i bons tècnics per gestionar les emergències'. Per això, el secretari general d'Interior també va explicar que la Direcció General de Protecció Civil crearà una comissió de seguiment per saber com funcionen i com s'elaboren aquests plans.

D'altra banda, Boada va remarcar que el conveni amb els presidents dels consells comarcals no pretén substituir l'autoritat de l'alcalde i, per això, és aquest qui ha de prendre les decisions tenint en compte dos elements: un pla que li digui què ha de fer en cada moment i, alhora, un tècnic del consell comarcals perquè l'assessori.

Els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà, del Ripollès i de la Garrotxa han pogut rebre aquestes subvencions perquè el 22 d'octubre del 2009 la Comissió de Protecció Civil de Catalunya va homologar el Pla d'Assistència i Suport d'aquests quatre òrgans comarcals.