Més de 120.000 persones participaran al Carnaval de la Costa Brava Sud

Tindrà lloc a Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar

Blanes, la ciutat on comença la Costa Brava, ha acollit avui la presentació d’una nova edició d’un projecte que uneix les tres poblacions de la Selva Marítima: el Carnaval de la Costa Brava Sud, que tindrà lloc del 21 de febrer al 7 de març. L’acte l’han encapçalat el alcaldes de Blanes i Lloret, Àngel Canosa i Jaume Dulsat; i l’alcaldessa de Tossa, Imma Colom.

Els han acompanyat els regidors de Cultura, Festes i Joventut, que s’han encarregat de presentar els trets més destacats i les novetats d’enguany als respectius municipis. Aquest 2020 és la novena edició consecutiva en què les tres viles uneixen esforços per celebrar de manera conjunta aquest cicle festiu.

Després de les vuit primeres edicions, el Carnaval de la Costa Brava Sud està plenament consolidat i ha esdevingut un referent en aquesta part del territori, atraient cada any visitants tant de l’entorn com d’indrets més llunyans que combinen la festa amb el turisme. Es calcula que, sumant els espectadors de les tres Rues de Carnaval que hi haurà els propers dies, s’hi aplegaran més de 120.000 persones, una xifra que augmenta any rere any.

Rues

El Carnaval de la Costa Brava Sud es va crear l’any 2012 per promocionar de manera conjunta el cicle festiu a les tres viles marineres, i coordinar un dels seus atractius centrals i més multitudinari: les Rues de Carnaval. I és que des de les tres poblacions es considera que els actes del Carnaval són una bona manera per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que s’hi ofereixen.

A Blanes la rua es farà aquest proper diumenge 23 de febrer a les 5 de la tarda; a Lloret de Mar es farà el dissabte 22 a les 4 de la tarda i el diumenge 23 a les 12 del migdia; i a Tossa tindrà lloc el dissabte 7 de març a les 4:30 de la tarda, tancant de fet tot el cicle festiu a les tres poblacions. Pel que fa a les dades de participació de comparses i carrosses, a Blanes participaran un total de 17 colles que sumen més de 1.000 participants; a Lloret s’han inscrit 22 colles, amb un aproximat de 1.500 participants; i a Tossa les inscripcions estan obertes fins el 26 de febrer. Però es calcula que en total hi haurà uns 4.000 participants entre els tres municipis.