Comencen els treballs de construcció d'un pas subterrani a l'estació de trens de Sils

Les obres també han de permetre elevar les dues andanes i està previs que s'allarguin uns onze mesos

Aquesta actuació s'inclou en el conveni firmat entre el Ministeri de foment, Adif i SEITT per a les actuacions de millora en la xarxa ferroviària de titularitat estatal, on s'inclouen inversions per a la modernització d'estacions i actuacions de millora de les línies.

En el cas de Sils, les obres s'han adjudicat a l'empresa constructora Corsán-Corviam i tenen un calendari d'execució d'uns onze mesos. Les obres consistiran en construir un nou pas inferior que comunicarà les dues andanes de l'estació. Fins ara, s'havia de sortir de l'estació i creuar un pont que es trobava al final. Tindrà una amplada de 4 metres i es farà a partir de la construcció de l'estructura de formigó en una zona annexa per posteriorment col·locar-la al seu lloc definitiu amb l'ajuda s'un sistema mecànic.

La companyia informa que aquest sistema "reduirà considerablement" les afectacions al servei i permetrà fer la majoria dels treballs de nit. El nou pas subterrani tindrà, a banda de les escales fixes, dos ascensors que facilitaran la mobilitat de les persones amb discapacitat.

L'elevació de les andanes

Un altre dels punts destacats en les obres són els treballs per elevar les dues andanes, fins a uns 68 centímetres respecte la cota de carril en una longitud útil de 200 metres. L'adequació també inclourà la col·locació d'un nou paviment, amb una peça diferenciada a l'extrem de l'andada i una franja rugosa dirigida a les persones amb discapacitat visual. També s'instal·laran marquesines i un nou sistema d'il·luminació. El pressupost total de les obres és de 1,499.410 MEUR.

Adif es compromet a fer un esforç en la planificació per tal de fer competibles les instal·lacions afectades per les obres amb el trànsit ferroviari.