Figueres acollirà la residència-escola de dansa del ballarí Ángel Corella

La seu de la seva companyia la ubicarà finalment a Barcelona

Els ballarins de la companyia de Corella ja estan instal·lats en un local del carrer Ortigosa de Barcelona, al costat de la plaça Urquinaona. A allà assagen la pròxima actuació a Catalunya, que serà la interpretació d''El Llac dels Cignes' del 9 al 12 de febrer al Gran Teatre del Liceu. A llarg termini, però, s'espera traslladar els professionals al carrer Casp, al local on abans hi havia 'La Vanguardia'.

El Corella Ballet es va constituir l'abril del 2008 i és una de les poques especialitzada en dansa clàssica que existeixen a l'estat espanyol. La companyia ha estrenat grans produccions clàssiques com 'El Llac dels Cignes', i programes que han suposat estrenes mundials, com 'String Sextet', del mateix Corella; 'Soleá Pdd', de María Pagés, i 'Epimetheus', de Russell Ducker.

El projecte de Corella inclou la creació de la residència-escola de dansa, que ha de formar ballarins d'alt nivell i també servir per a la cantera de la companyia per mantenir així l'"excel·lència", segons informa aquesta. La seva creació respon al desig del mateix Corella d'obrir portes a l'Estat perquè els ballarins clàssics puguin desenvolupar-se professionalment sense necessitat de marxar a l'estranger, i així frenar l'"èxode" de ballarins que s'està produint de fa dues dècades i que el mateix Corella va experimentar, concreta la companyia.

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha rebut amb satisfacció l'anunci d'aquest matí de Corella explicant que Barcelona serà la seu de la seva companyia de ballet i que Figueres acollirà la seva residència-escola de dansa. Per Vila es tracta d'un projecte estratègic de mandat, en què el consistori treballa fa més d'un any i que s'espera poder tancar en els propers mesos. Així mateix, amb la materialització del projecte la capital altempordanesa vol convertir-se en un referent de la formació en dansa i reforçar la seva vocació de "ciutat creativa i de cultura".