Squema, el centre de psicologia de referència a Girona

Informa't de les possiblitats i serveis que ofereixen

Durant el transcurs de la vida les persones adultes poden patir situacions estressants o esdeveniments de caràcter negatiu que les poden afectar de diversa manera. Per aquest motiu, algunes persones poden manifestar problemes psicològics que interfereixin negativament en l'àmbit personal, social, familiar, de parella o que disminueixin el seu rendiment laboral o acadèmic. Quan aquestes problemàtiques sorgeixen, és clau posar-se en mans dels millors professionals de la salut mental, com els d’SquemaCentre de Psicologia.

Especialitats

Nombrosos estudis demostren que els mètodes cognitius-conductuals són els més efectius per tractar determinats trastorns i problemes psicològics.

A Squema trobem els millors professionals que treballen a partir d’aquest enfocament i realitzen teràpies totalment personalitzades que es destinen a la població adulta, als infants i adolescents, als joves, a les persones d’edat avançada i a les parelles.

L’intens ritme de vida de les societats modernes pot desencadenar processos d’ansietat i estrès. També són habituals altres problemes com les fòbies. El Centre de Psicologia Squema ofereix els millors tractaments per tractar aquests trastorns.

Altres problemes freqüents que poden patir moltes persones són les depressions. És important que davant d’alguns símptomes que suposin canvis respecte el funcionament habitual, com poden ser falta de concentració, fatiga, insomni o necessitat de dormir més del que es té costum, baix estat d’ànim, sentiments de culpabilitat, disminució o increment de la gana i del pes o pèrdua de l'interès per activitats que prèviament resultaven gratificants, la persona es posi en mans dels professionals adequats. Un altre aspecte a destacar, que afecta la majoria de persones en algun moment de la vida, són les pèrdues, els processos de dol per la mort d’un familiar, d’una persona estimada o la ruptura d’una relació de parella (divorcis, separacions, etc.). En les situacions en què el dol sigui complicat, el Centre Squema de Psicologia li ofereix suport i eines per gestionar el procés. Squema és un centre de referència a la província de Girona, que ofereix als seus pacients una avaluació completa i un tractament eficaç, que pot contribuir en la prevenció dels factors de risc.

Tractaments personalitzats d’alta eficàcia

L’aplicació de procediments basats en un model cognitiu-conductual disposen d’una elevada eficàcia en el tractament de diferents trastorns, ja que han estat validats mitjançant metodologies científiques i contrastats empíricament.

Les persones, a causa de les seves característiques individuals, poden presentar diferències davant d’un mateix problema, i poden requerir l’aplicació de diferents tècniques. Per aquest motiu, al centre apliquem tractament totalment personalitzats, en funció de les necessitats particulars del pacient.

Pels motius exposats, la primera visita a un psicòleg té especial importància. Durant les primeres sessions es realitza una avaluació completa, mitjançant l’escolta activa, per realitzar un diagnòstic acurat del cas. Si és necessari, s’apliquen algunes proves i, posteriorment, es defineix el tractament d’elecció d’acord amb els objectius terapèutics plantejats.

L’equip de professionals d’Squema Centre de Psicologia és versàtil i s’adapta a les necessitats dels seus pacients. Entre els serveis que ofereixen trobem l’atenció psicològica al centre, les sessions a domicili o la teràpia a través de videoconferència.

Les visites a domicili constitueixen un avantatge ja que permeten rebre tractament a la comoditat i intimitat de la llar. Aquest servei és especialment valorat també per a persones convalescents o d’edat avançada, que tenen dificultats per desplaçar-se fins al centre de psicologia.

Per altra banda, les sessions mitjançant videoconferència són especialment valorades per persones que viatgen o que canvien sovint de residència, i que no volen prescindir de la teràpia. És important destacar que aquest tipus de tractament cada vegada té més demanda i està guanyant popularitat pels avantatges que presenta (es pot realitzar en qualsevol moment, evita desplaçaments, el pacient pot estar en qualsevol zona geogràfica) i perquè tan sols es requereix un dispositiu electrònic amb connexió a internet.

Per demanar cita en qualsevol de les modalitats (a la consulta, visita a domicili o sessió per videotrucada), el procediment és senzill. Únicament cal especificar el nom i el telèfon en el formulari habilitat al seu lloc web oficial, realitzar una trucada o enviar un missatge per Whatsapp i el centre atendrà la seva petició.

Així és el centre de psicologia Squema

Al cor de la ciutat de Girona, a la Gran Via de Jaume I, s’ubica el Centre de Psicologia Squema. El seu psicòleg, el Sr. Joan Rovira, acull els seus pacients en unes instal·lacions amb l’equipament necessari per garantir la millor atenció i la confidencialitat dels usuaris. El centre disposa de diferents consultes i sales d’espera amb professionals de diferents especialitats. Cal destacar que procuren que els temps d’espera siguin breus, ja que una de les màximes prioritats d’Squema és oferir un servei de qualitat als seus pacients, que inclou necessàriament ser rigorosos i puntuals amb les hores de visita. Tanmateix, els usuaris poden trucar per realitzar qualsevol consulta sense compromís, ja que disposen d’una atenció telefònica d’alta qualitat.

Pels motius exposats, Squema és un centre de referència a la província de Girona. El Sr. Joan Rovira, Director de l’entitat, té com a prioritat continuar millorant la salut i la qualitat de vida dels seus pacients.