Josep Maria Rufí és el nou president de la Federació d'ERC de les comarques gironines

Els militants del partit han escollit aquest dissabte la nova direcció en el tercer congrès regional d'ERC

La votació del nou president de la Federació d'ERC a les comarques gironines s'ha realitzat aquest dissabte en el marc del tercer congrés regional d'ERC de la Federació celebrat a Porqueres. L'escollit com a nou president, Josep Maria Rufí, ha comptat amb el suport del 55% dels 340 vots, un 12% més que l'altre candidatura que optava a la permanent, encapçalada per l'alcalde de Vilablareix, David Mascort. Mascort ha obtingut 145 vots, 42 menys que Rufí. En la votació, un 2% dels vots - 8 en concret- han estat en blanc.

A partir d'ara, la Federació d'ERC a Girona comptarà amb Josep Maria Rufí i Pagès com a president, Carles Bassaganya i Serra com a vicepresident, Mireia Mata i Solsona com a secretaria d'organització i Roger Torrent i Ramió a la secretaria de Política Municipal. Jordi Batchelli i Aulinas ocuparà la secretaria de petits municipis, Motnse Rovira a la secretaria d'imatge i comunicació, Xavier Corominas Casino, a la secretaria de finances i Jordi Casadevall i Fusté a la secretaria de política institucional. Pel que fa a la secretaria de la dona, cultura i llengua serà ocupada per Gemma Clarissó i Garcia, la secretaria de formació la encapçalarà Martí Fonalleras i Darnaculleta i la secretaria de partit en xarxa, Martí Terés i Bonet. Joan Àlvarez i Pujol serà l'encarregat de la secretaria d'estudis i programes i Agnès Lladó Saus de la secretaria de política econòmica. Pel que fa a la secretaria de la secció política territorial, en serà responasble Eduard Adrobau i Ros com Eduard Coloma i Boada de la secretaria de turisme i Narcís Freixas i Balcells de la secretaria de comerç i empresa.

Recuperar l'espai d'ERC perdut a les ciutats grans i mitjanes

El nou president, un cop ha estat escollit, ha destacat "el rigor i la serietat del congrés i debat" que s'ha fet a Porqueres. Rufí ha detallat que ERC ha encetat un període a tot Catalunya on "hi ha una oportunitat pel país i Esquerra ha de liderar-la", ha assegurat el president. A més, Rufí ha indicat que "ERC sempre ha estat la punta de llança de l'independentisme a les comarques gironines" i ha reiterat la importància del municipis com "el primer bastió de la construcció nacional". El president ha subratllat que un dels seus principals propòsits de cares al 2015 és "centrar esforços" perquè ERC recuperi l'espai perdut a les ciutats grans i mitjanes.

Abans de l'elecció de la nova permanent, el president regional sortint, Josep Carrapiço, ha llançat un missatge d'optimisme cap al futur on "la causa d'ERC és més necessària que mai per avançar cap a la justícia social i l'alliberament nacional". Carrapiço ha afegit que un partit polític és "una eina", i en el cas d'ERC "una eina imprescindible" ja que, "darrere d'una bona idea, hi ha d'haver una gran organització i al nostre país aquesta gran organització és Esquerra", ha conclòs.

Oriol Junqueras també ha tingut paraules d'encoratjament en la celebració d'aquesta diada. El president d'Esquerra ha concretat als militants agrupats que "no és suficient que ERC aporti les millors idees, propostes més serioses i positives a més d'estendre les mans a altres partits politics i institucions", el president ha detallat que ERC s'ha d'expressar en un discurs planer i rigorós.