Presó i un any sense carnet pel taxista que va atropellar al ciclista olímpic Josep Antoni Escuredo

Fiscalia, acusacions i defensa arriben a un acord

El taxista que va atropellar el ciclista i medallista olímpic Josep Antoni Escuredo el 13 de maig del 2016 a Girona ha acceptat 9 mesos de presó i 1 any i 1 dia de prohibició de conduir per un delicte d'amenaces en concurs ideal amb un delicte de lesions per imprudència greu.
La fiscalia, les acusacions i la defensa (excepte l'asseguradora) han arribat a un acord en la part penal però la responsabilitat civil, és a dir la indemnització que li correspon al ciclista, es resoldrà en sentència. El cas ha arribat a judici aquest dilluns al penal 1 de Girona. Segons reconeix el taxista, cap a les dues de la tarda va tenir una discussió "prolongada" amb el ciclista, quan circulaven pel mateix carril pel passeig d'Olot.
 
Segons la conformitat, l'origen de la disputa va ser una "maniobra de trànsit". El taxista, amb la voluntat de "recriminar-li la seva acció" i amb l'única intenció d'"atemorir" el ciclista li va dir "ara veuràs". Aleshores, segons recull l'acord, el taxista "va accelerar el seu vehicle cap al ciclista amb una velocitat excessiva de manera que, sense poder-ho evitar, va impactar contra la bicicleta que portava Josep Antoni Escuredo".

La fiscalia, les acusacions i la defensa, encapçalada pel despatx Monguilod advocats, han arribat a un acord per condemnar el taxista com autor d'un delicte d'amenaces en concurs ideal amb un delicte de lesions per imprudència greu a una pena de 9 mesos de presó i 1 any i 1 dia de privació del dret de conduir vehicles a motor o ciclomotors. Segons fonts de la defensa, aquest temps sense carnet ja el va complir quan, després de passar a disposició judicial, li van retirar el permís de conduir com a mesura cautelar.

L'advocada de l'acusació particular, que representa els interessos del ciclista, Natàlia Frigola, ha assenyalat que l'única part que ha mostrat la seva disconformitat amb l'acord ha estat l'asseguradora. El principal afer en qüestió al judici ha estat la valoració de les conseqüències que ha tingut l'accident per a Escuredo.

"Com es valora que mai a la seva vida podrà tornar a ser ciclista d'elit ni podrà ser entrenador al màxim nivell", s'ha preguntat la lletrada. Serà el jutjat penal 1 qui defineixi en sentència la responsabilitat civil i valori els danys causats a la bicicleta, les lesions que va patir Escuredo, les seqüeles que arrossega i les conseqüències per a la seva activitat professional.