Cap dels testimonis del judici sap quin va ser el detonant del crim de Salt

Els Mossos d'Esquadra asseguren que l'acusat de degollar la xicota no va plorar en cap moment i estava tranquil

Tots els testimonis que durant aquests dos dies han declarat davant el jurat popular a l'Audiència de Girona han estat incapaços d'abocar llum sobre quin va ser el motiu pel qual Terrones va atacar la seva xicota i la va matar. El mateix acusat va assegurar reiteradament en la seva declaració que no sap per què la va matar i va dir que no hi va haver cap discussió prèvia que el fas enfadar i propiciés l'atac. Els pares de Terrones, que el van veure arribar a casa ensangonat després de cometre el crim, han assegurat que els va confessar que havia atacat la noia però que en cap moment els ha reconegut un mòbil del crim.

"Havia parlat que estava obsessionat amb un pis i pensava que ella li volia treure", ha assegurat el pare de Terrones durant el judici, una afirmació que també va fer la mare del noi a una agent dels Mossos d'Esquadra amb qui va parlar quan el seu fill es va entregar. Els pares de la víctima han declarat aquest dimarts a la tarda i tampoc han estat capaços de trobar una explicació als fets. A preguntes del fiscal, la mare de la noia ha explicat que per més voltes que hi ha donat, no ha trobat cap símptoma que fes pensar que hi hauria aquest desenllaç. "Eren una parella absolutament normal", ha assegurat la dona.

El pare de la víctima ha recordat que la matinada del 6 de juny 2010 el van despertar els Mossos d'Esquadra comunicant-li la mort violenta de la seva filla. "No ens ho podíem creure", ha recordat l'home que diu que de seguida van trucar al mòbil de la noia i també al del seu xicot per comprovar com estaven. Cap dels dos van respondre a la trucada. Poca estona després, però, va ser la mare de l'acusat qui va trucar al matrimoni preguntant com estava la víctima. "Li vaig dir que havia mort i vaig sentir que li preguntava a l'avui acusat, què has fet, què has fet", ha relatat el pare de la víctima.

Just després d'aquesta trucada, Terrones va agafar el telèfon i va trucar al 112 confessant que havia apunyalat la seva xicota i entregant-se als Mossos d'Esquadra, que van anar fins al seu domicili a Mataró per detenir-lo. Una vegada sota custòdia policial, al matí, els agents d'investigació dels mossos i també la comitiva judicial van fer la reconstrucció dels fets a l'escenari del crim. Els agents que es van fer càrrec de la investigació han assegurat que no va plorar en cap moment, que sempre es va comportar de forma coherent i que es mostrava serè i tranquil.