A presó dos joves de Salt autors d'un assalt violent en ple carrer

Un d'ells podria haver atracat una farmàcia a Girona l'any passat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 13 de febrer a Salt dos homes de 18 i 19 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Salt, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

A un d’ells a més, se l’investiga per un segon robatori amb violència i intimidació comès en una farmàcia el passat 6 de novembre de 2019 a la ciutat de Girona. El passat 9 de febrer els mossos de la comissaria de Salt van rebre la denúncia d’un ciutadà que havia estat víctima d’un robatori violent.

Els fets van succeir el mateix dia, a mitja tarda, mentre estava caminant pel carrer Llarg en direcció a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. Segons la denúncia, quatre joves el van envoltar amb l’excusa de demanar-li una cigarreta. Un d’ells el va agafar violentament pel coll i el va intimidar, mentre els altres tres joves li regiraven les butxaques de la jaqueta i dels pantalons. Li van sostreure la cartera amb documentació personal, diners en efectiu, tabac i van fugir corrents.

Arran del fet la Unitat d’Investigació va iniciar un seguit d’indagacions que van permetre identificar i detenir dos dels presumptes lladres el passat 13 de febrer a Salt. La investigació continua oberta i centrada en localitzar la resta d’implicats en aquest robatori violent.

Fruit de la investigació, es van trobar indicis que relacionen el jove de 18 anys amb un segon robatori amb violència i intimidació, succeït el 6 de novembre de 2019 en una farmàcia de la ciutat de Girona.

El capvespre del 6 de novembre el detingut va entrar en una farmàcia situada a la carretera de Santa Eugènia i un cop dins va amenaçar la treballadora i el propietari amb una navalla. Sota intimidació el jove va sostreure tots els diners de la caixa registradora i després va fugir a peu del lloc.

Els detinguts, que tenen antecedents policials per fets similars, van passar el dia 14 de febrer a disposició de jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.