Desenes de persones no es volen perdre la inauguració de Casa Cacao

El nou establiment dels germans Roca ha començat a caminar aquest dissabte

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
Desenes de gironins no s'han volgut perdre aquest dissabte la inauguració del nou projecte de Jordi Roca, la Casa Cacao. L'establiment, situat a la Plaça Catalunya de Girona, és un "somni" tal i com ha reconegut el petit dels Roca, que serà l'encarregat de la fàbrica de xocolata situada a la planta baixa de l'hotel de quinze habitacions que comandarà, Anna Payet, dona del xef Joan Roca.
Abans que s'obrissin oficialment les portes ja hi havia una llarga cua de persones esperant per poder entrar a visitar la botiga i degustar les diferents classes de xocolata. Una expectació que Jordi Roca reconeix que els ha "sorprès" i espera que la iniciativa "respongui a les expectatives". "No volem que ningú se'n vagi sense sucar xocolata", ha ironitzat.

La planta baixa de la Casa Cacao era un anar i venir de curiosos aquest dissabte que volien veure la darrera proposta del germà petit dels Roca. La botiga de xocolata s'ha omplert de clients i a la zona destinada a la degustació eren molts els que volien tastar les novetats que presenta la proposta de Jordi Roca. Amb ell, Anna Payet, la seva cunyada – dona del xef Joan Roca – i que serà l'encarregada de comandar l'hotel de quinze habitacions que hi ha a sobre de l'obrador. Payet explica que el que hi ha són "moltes ganes" i creu que el negoci "neix en una ubicació immillorable".

"Estem molt contents, per fi hem obert", expressa Payet que assegura que el projecte l'han treballat des de fa molt temps. Per això, explica, la il·lusió és "molt gran". "Ahir vam convidar els veïns perquè veiessin el projecte i la veritat és que estem entusiasmats", destacava la directora, que com Jordi Roca, ha quedat "impressionada" per la quantitat de gent que ha volgut venir a la inauguració.

De fet, els que volien visitar l'espai han estat esperant pacientment, ja que havien d'entrar per torns, per tal d'evitar que hi hagués grans aglomeracions a la botiga. Un cop a dins, els clients es troben amb personal que els assessora. I és que hi ha una gran quantitat de xocolates, de diferents graus i amb diferents productes.

Una combinació "molt encertada"

Tan Roca com Payet han destacat la combinació que ofereix l'obrador de xocolata, just a sota de l'hotel. "És un valor afegit per a l'hotel d'un valor incalculable. Pensa que el client pot veure en tot moment el procés de fabricació de la xocolata que es pot menjar després", explica Payet.

"Un somni fet realitat"

Per al petit dels germans Roca, Casa Cacao "és un somni fet realitat". "La idea del projecte va néixer quan un dia al restaurant ens plantejàvem un repte amb els meus germans: podem fer xocolata a casa? I ho vam fer, a El Celler, i estava bona. L'experiment va coincidir amb la reincorporació al nostre equip de Damian Allsop, que havia sigut el meu mestre al món dolç" concreta Jordi Roca.

"L'especialització en la xocolata que va desenvolupar després de la primera etapa amb nosaltres el va portar a treballar amb xocolata, però ni ell ni jo mai l'havíem elaborada des de zero. Aquest ha estat un nou repte per a ambdós", subratlla el petit dels tres germans. Jordi Roca recorda que tant ell com Allsop han fet "una immersió" al món de la xocolata, estudiant-ne les varietats i fermentacions, viatjant al Centre i a Sud-Amèrica "per seleccionar els millors cacaus de les millors plantacions".

"Allà, hem conegut als seus productors en petites comunitat de Perú, Veneçuela, Colòmbia o Equador; en el procés d'endinsar-nos en el món del cacau he pogut aprendre de primera mà moltes coses sobre el procés de fermentació i assecat de les faves de cacau i de les persones que de manera artesanal ho realitzen seguint mètodes ancestrals, com els indígenes awajún de Perú que el recol•lecten de zones de l'Amazones on creix salvatge", diu el pastisser. Casa Cacao, de fet, compra directament el gra de cacau a aquests productors, "de manera que podem pagar-los un preu just per la millor qualitat", precisa Jordi Roca.