Blanes demana la gratuïtat de l'últim peatge de la C-32 fins acabar les obres del tren i la carretera

Canosa assegura que a Torra li ha semblat una "bona idea"

Una solució per millorar la mobilitat. Aquesta és la demanda que ha fet l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, al Govern. Les destrosses que el Gloria va deixar al Pont de la Tordera i a la carretera Gi-6031 obliga a qui vulgui entrar o sortir de la localitat a passar per la carretera que connecta amb Malgrat de Mar i que, arran del temporal, ha vist incrementar de manera substancial el nombre de vehicles que hi circulen.

De fet, des de l'Ajuntament selvatà calculen que uns 2.400 usuaris que abans anaven amb tren, ara ho fan amb cotxe.

Per això, Canosa ha demanat al Govern que l'últim peatge de l'autopista C-32 sigui gratuït, i oferir una millora en la mobilitat als veïns de Blanes, o a aquells que volen visitar la ciutat. "Ens enfrontem, com a mínim i segons els càlculs de les empreses, a deu mesos en aquesta situació. Per això necessitem la gratuïtat d'aquest tram", ha exigit Canosa.

En concret, el batlle ha demanat que des de l'entrada a Tordera fins a Arenys de Mar no es cobri. Canosa ha recordat que "és el més econòmic" dels tres peatges que té aquesta autopista. "No suposa una gran despesa per a la concessionària i seria un gran servei per als blanencs", ha assenyalat.

Torra ho veu com una "molt bona idea"

Àngel Canosa ha traslladat aquesta demanda aprofitant la visita del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha visitat el municipi aquest dissabte, en motiu de la inauguració de la ruta literària Joaquim Ruyra que s'ha fet al Passeig de Mar de Blanes.

Canosa ha assegurat que el president, fill de la ciutat, ho ha vist com una "molt bona idea", i ha assegurat que traslladaria les demandes al vicepresident Aragonès i al conseller de Territori Damià Calvet. "Li ha agradat molt la idea i ha entès que l'única manera que tenim d'apaivagar els efectes és la gratuïtat de l'autopista".

Cauen un 60% els usuaris

Les destrosses que el Gloria va provocar en el tren ha fet caure un 60% el nombre d'usuaris d'aquest mitjà de transport a Blanes. En concret, dels 4.400 usuaris que passaven cada dia per l'estació de Blanes, ara només 2.000 ho fan, la gran majoria per fer us del bus posat per Renfe. Canosa ha demanat també més freqüències de bus entre Blanes i Barcelona per millorar la mobilitat als blanencs.