Unes 800 persones es manifesten a Girona en contra de les retallades

Els manifestants reclamen un model alternatiu al de la política d'ajustament per sortir de crisi

La manifestació d'aquest migdia a Girona és la primera marxa de les quatre mobilitzacions que la plataforma 'Prou Retallades' conjuntament amb el Fòrum Social Català han organitzat a les quatre capitals catalanes durant el dia d'avui. La plataforma agrupa a unes 200 organitzacions, entre elles, diversos sindicats del sector públic.

A Girona, la manifestació, encapçalada amb el lema 'Prou Retallades. Els nostres drets no es toquen', ha englobat a tot un conjunt d'entitats socials que critiquen la gestió del Govern en matèria social i econòmica tals com Plataforma d'Afectats per la Hipoteca o les treballadores de la neteja dels serveis municipals de la ciutat. La marxa ha sortit de la plaça Independència a les dotze del migdia i ha travessat l'avinguda Jaume - tallant la circul·lació dels vehicles- fins arribar davant la seu de la Generalitat on els organitzadors han llegit un manifest on han criticat les retallades i els ajustaments econòmics que "posen en perill" l'Estat del Benestar.

Denuncien que el Govern "vol acabar" amb l'Estat del Benestar

Els protestants portaven diversos cartells on es podia llegir 'Vaga general ja', 'Per què no van a la presó els polítics i/o els banquers' o 'Això no és una crisi és una estafa'. La protesta anava encapçalada per un grup de bombers que utilitzaven una sirena per atraure l'atenció dels ciutadans que passaven per la zona i reivindicar l'aturada de les polítiques d'ajustaments que afecten al seu sector. Els protestants han reivindicat que el Govern vol acabar amb l'Estat del Benestar afavorint els interessos privats. En concret, denuncien que la Generalitat utilitza el missatge de la manca de recursos per encobrir una estratègia de desmantellament dels serveis públics que perjudica els sistemes de salut i educació del territori.

Per això, els manifestants, reclamen un model alternatiu al de les retallades per poder sortir de "la crisi que ha creat els governs", un model que "lluiti contra el frau i l'evasió fiscal" i faci pagar a qui més té. Segons la Plataforma 'Prou Retallades' aquest model permetria recaptar els diners necessaris perquè s'aturessin les retallades socials.

"Dir prou" al Govern

La portaveu del sindicat UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, ha detallat que la marxa és una forma de "dir prou" a la "dictadura financera que s'està portant a terme" que l'únic que produeix són "retallades i cap mesura d'estímul" per a la societat. Segons Bassa, la població viu "una situació molt crítica" i per això, calen "polítiques diferents que ajudin a la ciutadania", segons ha assegurat la portaveu.