Els interessos per l'expropiació del mercat de Santa Euègia de Girona ja sumen 60.000 €

L'alcalde lamenta haver de fer front a unes indemnitzacions que tripliquen la quantitat fixada per l'anterior govern tripartit

L'actual equip de govern, de CiU, ha decidit fer front al pagament de la indemnització fixada pel TSJC en una sentència que va ser notificada a l'ajuntament el passat desembre. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha dit que els "dol" haver d'invertir els diners en aquest capítol "enlloc de poder fer polítiques socials i de promoció econòmica de la ciutat".

La indemnització fixada inicialment -en època del govern tripartit- era de 207.000 per als sis propietaris, una quantitat que ara el tribunal augmenta fins els 594.000 per considerar que ni el valor de la construcció ni el del solar eren ajustats. A més, també obliga l'ajuntament a fer-se càrrec dels interessos de demora. Segons ha explicat l'alcalde, l'ajuntament pagarà "el més aviat possible" aquestes indemnitzacions per evitar que els interessos continuïn creixent. Concretament, ara se situen ja quasi en 60.000 euros.

L'alcalde ha explicat que van conèixer la sentència el passat desembre i, per tant, han hagut de planificar aquests pagament en el pressupost del 2012, que porten a aprovació plenària la setmana que ve. Puigdemont ha explicat que els interessos es pagaran amb estalvis financers i que la resta es farà amb recursos propis. "Hem de pagar de seguida, no té sentit que maregem la perdiu", ha manifestat.

Crítiques als antecessors

Quan Puigdemont era cap de l'oposició, va carregar en diverses ocasions contra la gestió del regidor d'Urbanisme, Joan Pluma (PSC), que actualment és director general de Patrimoni Cultural a les ordres de CiU. Puigdemont va arribar a demanar la seva dimissió en diverses ocasions per casos com el del xalet Tarrús. Ara, després d'un nou revés judicial que afecta les arques municipals, l'alcalde ha lamentat la gestió que van fer els seus antecessors. "Una vegada més els gironins sortiran perdent", ha afirmat.

L'alcalde també ha retret al PSC que critiqui la inversió que CiU està fent en projectes com l'enllumenat de Nadal o campanyes de comerç i turisme -que, segons l'alcalde, són accions "que tenen retorn per als ciutadans"- i que, en canvi, no es demanin responsabilitats polítiques als gestors que van dirigir tot el procés d'indemnitzacions de l'antic mercat.