Instal·len senyals fluorescents per evitar que accedeixin camions a Borrassà i quedin encallats

Durant aquest gener, dos camions de gran tonatge han quedat atrapats provocant danys als edificis

Els veïns van queixar-se fa un parell de mesos dels desperfectes que els ocasionaven els vehicles, amb destrosses a canaleres, pilars i parets tocades, a banda de l'inconvenient de no poder passar per la via en hores punta ja que triguen hores en aconseguir desencallar-los amb maniobres molt laborioses.

Un dels punts conflictius és el carrer Farigola, la via principal del petit veïnat i un punt estratègic per als conductors de la comarca. Passar per aquí suposa escurçar de forma considerable el temps des de la N-II fins a l'A-26, i evita haver de fer la ruta habitual, com és seguir per la N-II i anar a buscar l'entrada de l'autopista per després agafar l'A-26.

Aquest punt, juntament amb cinc més situats a les diferents entrades de Borrassà, són els indrets escollits per instal·lar els nous cartells, que han costat a l'Ajuntament més de 2.500 euros. L'alcalde, Ferran Roquer, desitja que aquests nous senyals, molt més visibles en ser fluorescents, captin l'atenció dels conductors i aquests s'adonin de la restricció, a pesar de les indicacsions del GPS. Tot i això, és conscient que no és un mètode infal·lible i que sempre hi pot haver un conductor despistat que acabi passant pel centre.

Noves incidències aquest 2012

En el que portem d'any, ja hi ha hagut dos camions que han quedat atrapats al centre de Creixell, davant la desesperació dels veïns que, impotents, veuen com la problemàtica continua. Un dels afectats denuncia que l'últim que va quedar atrapat el 23 de gener, va causar danys en la cantonada de casa seva però ningú va agafar-li les dades i ara l'assegurança no li pagarà els desperfectes. Un tercer camió va tenir més vista i es va fer enrere abans d'arribar al centre.

La col·locació d'aquests nous senyals era una actuació molt esperada pels veïns, que esperen notar canvis a partir d'ara.