L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Girona vol acabar amb l'espoli fiscal

Girona per la Independència (GXI), l'assemblea territorial a les comarques gironines, celebrarà un acte central el 12 de febrer a l'Auditori

Des de l'agrupació, consideren que és important que els ciutadans tinguin coneixement del que consideren un "robatori democràtic", com són tots els recursos de Catalunya que van cap a Madrid i "no tornen", ha explicat Matamala, que ha afegit que ho il·lustraran amb les dades oficials dels diferents ministeris que així ho demostren.

Aquest, ha dit, és un dels arguments més "incontestables" que pot fer entendre al ciutadà que ha arribat el moment de "dir prou" i que cal que passar a l'acció. Des de Girona per la Independència (GXI), que aplega 35 agrupacions a tota la demarcació, es defensa que si Catalunya fos independent, tots els recursos de què disposaria permetrien "augmentar el nivell de qualitat de vida" i superar la situació que s'està vivint en aquests moments.

I és que consideren que el context de crisi actual fa encara més necessària aquesta separació amb Espanya i confien que els "nouvinguts", que no tenen tan arrelat el sentiment de catalanitat, apostin també per la via de la independència per ser "pragmàtics" i perquè serà en benefici de tota la societat catalana.

Un acte central el dia 12 de febrer

A banda de les xerrades i debats que tenen previst celebrar a la demarcació, l'agrupació té previst un acte central el 12 de febrer a l'Auditori Palau de Congressos de Girona, on es llegirà un manifest i hi haurà varis ponents, tot i que no s'han donat a conèixer els noms dels que parlaran. De fet, tota aquella setmana tenen previst celebrar actes per donar a conèixer els seus objectius i intentar mobilitzar la ciutadania cap al camí de la independència.