No admeten a tràmit la querella d'un botiguer contra el gerent i la multinacional de l'Espai Gironès

Una sentència condemna l'arrendatari a pagar 51.883,90 euros per lloguers endarrerits

El Jutjat d'Instrucció de Girona no ha admès a tràmit la querella presentada el passat 20 de Desembre per un arrendatari del centre comercial Espai Gironès que reclamava prop de mig milió d'euros. La querella estava adreçada tant al centre comercial com al seu gerent que consideren que va ser una maniobra per intentar endarrerir el pagament del deute que el centre comercial li reclamava. De fet, una sentència del Jutjat de primera instància número 1 de Girona ha condemnat l'arrendatari al pagament d'un deute de 51.883,90 euros a més dels interessos legals.

La sentència considera que ha quedat demostrat que l'arrendatari no havia complert amb les seves obligacions amb el lloguer i que havia contret un deute de 51.883, 90 euros. El centre comercial celebra aquestes decisions judicial i, tot i que no volen fer declaracions públiques, han anunciat que estan estudiant la possibilitat d'emprendre mesures legals pels danys causats a la imatge del centre comercial. La sentència no és ferma i es pot presentar recurs d'apel·lació que resoldria l'Audiència de Girona. Segons el querellant, l'Espai Gironès li reclamava els diners de lloguers impagats a través d'enganys.

Concretament, assegurava que, per aconseguir la seva permanència a un dels locals del centre comercial, el gerent li va oferir una rebaixa del 50% del lloguer. Aplicant aquest descompte, el botiguer hauria passat de pagar 4.429 euros de lloguer al mes en compte dels 8.753,68 euros que estipulava el contracte d'arrendament. Aquest suposat pacte, però, no va quedar reflectit en cap document. Segons l'Espai Gironès perquè no va existir i segons l'arrendatari perquè van abusar de la seva confiança i el van estafar.

El jutge, però, considera que no hi ha fonament legal per tirar endavant la querella i no l'ha admès a tràmit. A més, tot i que la lletrada dels arrendataris va demanar la suspensió del procediment civil a través del qual el centre comercial reclamava el pagament dels deutes, el jutge tampoc ho va admetre. El 13 de gener el jutjat va condemnar els arrendataris a pagar els diners.