El nombre de delictes i faltes comesos a Girona cauen un 10,8% durant el 2011

Durant l'any passat es van produir 6.468 delictes i faltes contra el patrimoni, 806 menys que al 2010

El cap de la Policia Municipal de Girona, Josep Palouzié, ha destacat que enguany és el "tercer any consecutiu" que es redueixen els delictes a la ciutat. En concret, el cap de la Policia Municipal, ha comentat que tant han disminuït els delictes i faltes comesos com també els accident en l'àmbit viari. Enguany, s'han produït 8.170 delictes, gairebé un miler menys que al 2010. La reducció més significativa s'ha produït en l'àmbit dels delictes i faltes contra la propietat que han disminuït un 11,08%, passant de 7.274 l'any 2010 a 6.468 aquest 2011.

Reducció en els accidents viaris

Pel que fa a l'accidentalitat viària, Palouzié s'ha mostrat "satisfet i content" de la disminució en els accidents amb víctimes a la ciutat després que el 2010 es registrés un increment dels accidents enfilant-se fins a 476. Segons el cap de la Policia Municipal, a principis d'aquest any, el cos va portar a terme una revisió fonamental en matèria de trànsit que "ha permès recuperar la tendència de reducció". Enguany, s'han produït 443 accidents amb víctimes a Girona, 33 menys que al 2010 i 7 menys que al 2009. No obstant això, Palouzié ha volgut fer un recordatori a les dues persones d'edat avançada que van perdre la vida a causa d'atropellaments quan travessaven la via en llocs on no hi havia pas de vianants.

El cap de la Policia Municipal també ha volgut fer referència a les dades obtingudes enguany en el sector de la convivència. Durant el 2011 s'han registrat 344 denúncies per sorolls en domicilis, 178 denúncies per miccionar en la via pública, 261 per aldarulls a la via pública, 121 per embrutir els carrers de la ciutat, 139 actes d'inspecció de locals d'oci, 349 actes de consum de drogues a la via pública i 145 per tinença d'armes a la via pública. Palouzié també ha fet referència als 132 precintes d'activitats i les 104 diligències efectuades a la fiscalia de menors.

Gestió de conflictes

Al mateix temps, Palouzié, ha volgut ressaltar les dades obtingudes en l'àmbit de la gestió de conflictes on, enguany, s'han atès 111 expedients nous. Pel que fa a l'atenció de víctimes per accidents de trànsit, laborals, a la via pública o domèstics, durant el 2011 la Policia Municipal ha atès 440 víctimes i 101 víctimes de violència masclista, de les quals, 27 han pogut efectuar el programa de reforç emocional i físic per a dones maltractades.

El cap de la Policia Municipal ha acabat les seves declaracions felicitant als agents i subratllant la "gran vocació de servei" tot i que, segons Palouzié, actualment "no està de moda ser funcionari".

L'alcalde de Girona demana que no "s'abaixi la guàrdia"

Tot i la disminució dels delictes comesos durant aquest 2011, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha ressaltat que no es pot "abaixar la guàrdia" i caure en "l'autocomplaença d'unes bones estadístiques". L'alcalde ha destacat que "l'exigència als agents policials és molt alta" i més "en aquests moments tant complexes"segons ha assegurat Puigdemont. L'alcalde ha subratllat que el consistori està al costat de la Policia Municipal, una idea que també ha defensat el regidor de Seguretat i Mobilitat, Joan Alcalà, però ha demanat "més responsabilitat dels agents pels pròxims temps".

Aquestes xifres i declaracions s'han fet públiques en el lliurament de guardons i condecoracions de la Policia Municipal de Girona que s'ha portat a terme al Teatre Municipal de Girona. Coincidint amb la diada del cos policial, el cap de la Policia Municipal acompanyat del regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament, Joan Alcalà, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, han fet entrega de 37 guardons, entre creus d'honor, creus al mèrit policial, diplomes i condecoracions.

Entre els reconeixements més destacats hi ha hagut el lliurament a l'agent Emili Gómez del diploma de mèrit per haver evitat que l'alcalde fos agredit en un acte de protesta. L'agent es trobava fora de servei en aquell moment.