Creix la vigilància policial a la Bisbal arran dels darrers robatoris al poble

L'Ajuntament explica que son "diferents grups" i convocarà la Junta Local de Seguretat els propers dies

Preocupació entre els veïns i comerciants de la Bisbal d'Empordà pels darrers robatoris amb força que hi ha hagut en diferents habitatges i botigues del poble. Els problemes es van detectar fa uns tres mesos al barri de la Guardiola, on hi va haver diversos robatoris, sempre seguint el mateix modus operandi. Els lladres trucaven a la porta i si no contestava ningú intentaven entrar i emportar-se diners o joies. En canvi, els darrers dies hi han hagut diversos assalts a comerços de forma més violenta i a unes altres hores.


Tot plegat fa que Mossos, Policia Local i Ajuntament donin per fet que hi ha diversos grups que actuen al municipi. L'alcalde, Enric Marquès, assenyala que es tracta d'un tema que "evidentment preocupa" però ha demanat als veïns i comerciants "tranquil·litat" i ha explicat que fins que no es pugui detenir els responsables dels assalts s'ha reforçat el patrullatge per part dels dos cossos policials.

Marquès ha explicat que el que cal és poder fer una "detenció efectiva", o el que és el mateix, enxampar-los mentre actuen. "Es té més o menys clar de qui estem parlant i quines persones poden estar actuant, el que passa és que el que es vol és que les detencions quan es facin serveixin perquè entrin a presó", ha assenyalat.

Convocarà una junta de seguretat

Una altra mesura que ha dut a terme el consistori baix-empordanès ha estat la convocatòria d'una Junta Local de Seguretat. Marquès, però, assenyala que aquest ens, que inclou cossos policials – Mossos, Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Nacional -, regidors de l'oposició i equip de govern, debat qüestions relacionades amb la seguretat i fa balanços sense entrar en fons d'un tema concret.

En aquest sentit, Marquès explica que des del consistori van posar en marxa de seguida la Mesa Operativa de Seguretat, per tractar la problemàtica dels robatoris en habitatges i comerços. La mesa està formada per Mossos i Policia Local, a més del regidor de Seguretat, David Mont-ros, i el mateix alcalde.

A Cruïlles milloren les càmeres i més Mossos

On també hi ha més Mossos d'Esquadra patrullant és a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura – el tres pobles depenen del mateix ajuntament - . Tot plegat, a partir dels continuats assalts que ha patit l'escola de Cruïlles d'on els lladres s'han emportat una dotzena d'ordinadors en els darrers dos mesos.

A més, segons ha explicat el batlle de la localitat, Daniel Encinas, també han millorat les diferents càmeres que tenen distribuïdes per tal de donar més seguretat i poder esbrinar quins són els responsables dels robatoris. A la urbanització de Puigventós els veïns fins i tot vigilen els carrers i si veuen algun moviment sospitós ho fan saber a la resta.