Troben un micròfon ocult a les dependències d'alcaldia de l'Ajuntament de Calonge

L'alcalde ha declinat fer declaracions perquè assegura que la policia encara està investigant

Segons han confirmat fonts municipals, la sala de reunions on es va trobar el micròfon es troba annexa al despatx de l'alcalde. Durant els mesos d'estiu, l'Ajuntament de Calonge va fer obres en una part de l'edifici municipal per traslladar-hi les noves dependències d'alcaldia. Abans que s'acabessin els treballs (al mes de setembre) l'espai va estar obert i hi van passar molts operaris, tant treballadors municipals com d'altres d'externs.

Com a mesura de prevenció, un cop van concloure les obres, l'Ajuntament va encarregar que es portés a terme una auditoria de seguretat a les noves dependències d'alcaldia. La intenció era assegurar-se que no hi hagués hagut cap mena d'intrusió. Van ser els tècnics de l'empresa de seguretat que feia l'estudi els qui van descobrir l'aparell al mes de novembre passat. El micròfon, que tenia una mida semblant a un telèfon mòbil, es trobava amagat darrere un televisor de pantalla plana de la sala de reunions. L'aparell tenia un radi d'acció d'uns 150 metres i, en el moment en què es va trobar, encara feia senyal d'estar operatiu.

Tan bon punt es va localitzar el micròfon espia, l'Ajuntament va interposar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. De moment, l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, ha declinat fer cap mena de declaració al voltant del cas mentre duri la investigació dels fets.

Un Ajuntament 'calent'

A banda d'aquest darrer cas d'espionatge, durant aquesta legislatura l'Ajuntament de Calonge s'ha caracteritzat per estar envoltat de polèmiques. El març del 2008, CiU va recuperar l'alcaldia mitjançant una moció de censura recolzada pel regidor trànsfuga David Plana. Això va comportar que la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme declarés trànsfuga tot l'equip de govern actual.

A més, l'alcalde Jordi Soler i dos regidors més (David Plana i Maite Pellicer) es troben immersos en una querella per injúries i calúmnies contra l'exalcalde Josep Rosselló (CCSA). A la demanda, s'acusa Rosselló d'estar al darrere d'uns dibuixos anònims on s'acusa l'alcalde i els regidors de corrupció. Durant el judici, l'exalcalde es va declarar dement davant del jutge.

L'embolic judicial que envolta l'Ajuntament, però, no s'acaba aquí. I és que el PSC (a l'oposició) i ERC (al govern) també han portat a la fiscalia un suposat tracte de favor de l'alcalde Jordi Soler cap al regidor trànsfuga David Plana. Els dos grups acusen Soler d'haver donat un préstec de 17.000 euros en efectiu a Plana poc després de fer-se efectiva la moció de censura. L'alcalde i el regidor, però, sostenen que els diners es van donar a títol personal, i ho desvinculen de qualsevol implicació política.