Girona disposa del primer punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics

Els vehicles que facin servir el servei no s'hi podran estar més de dues hores · És gratuït

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, ha presentat aquesta tarda el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics de la ciutat. El nou servei es troba situat al costat sud oest de la plaça Catalunya, a prop de la Delegació de la Generalitat.

A partir d'avui, qualsevol persona que disposi d'un vehicle elèctric pur o un d'híbrid amb possibilitat d'endollar-se podrà fer servir el punt de recàrrega. Per connectar-se i emmagatzemar l'energia necessària per al moviment del seu vehicle haurà de disposar, però, de la targeta identificativa d'accés.

La durada màxima de la recàrrega serà de dues hores i el servei no tindrà cap costa associat per a l'usuari. Per poder utilitzar el servei, és necessari obtenir una targeta d'identificació, que permetrà fer recàrregues elèctriques no només en aquest punt de Girona, sinó a qualsevol dels altres que hi ha instal·lats també a Barcelona.

Mentre es realitza la recàrrega, cal obtenir el tiquet corresponent a l'estacionament regulat (zona blava) en cas d'estar dins l'horari en què aquest es requereixi. La targeta d'usuari del vehicle elèctric la tramitarà i lliurarà el servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona.

Per obtenir-la, els conductors hauran d'omplir un formulari, lliurar la documentació i se'ls entregarà la targeta a l'instant. Les empreses que disposin d'un vehicle elèctric també podran obtenir la targeta de recàrrega.