Denuncien un hotel de Roses després de trobar una webcam amagada a la dutxa de l'habitació

L'advocat dels turistes assegura que arribaran "fins al final" i que els responsables es poden enfrontar a penes de fins a 8 anys

Els tres turistes, que viuen a Madrid, van arribar a Roses el vespre del 15 d'agost del 2010 i van allotjar-se a l'habitació 730 de l'hotel 'Sant Marc', situat a l'avinguda bocana d'aquest poble turístic. Només d'arribar i de deixar les maletes, dos d'ells (Francisco Javier N.C. i Esther P.G.) es van dutxar.

El tercer, Carlos N.C., que és el xicot de la noia, es va esperar a dutxar-se fins després de sopar. L'home, que ara té 39 anys, va entrar al lavabo pels voltants d'un quart d'una de la matinada. Només d'entrar a la dutxa, el turista va veure que hi havia un tros d'esparadrap damunt de la reixeta de ventilació.

Estranyat, Carlos N.C. va treure'l i va veure "una càmera de vídeo que estava enfocada cap a l'interior de la dutxa", segons recull la denúncia interposada davant els Mossos d'Esquadra. En aquell moment, la càmera estava gravant. Immediatament, el turista va posar els fets en coneixement de la direcció de l'hotel i l'endemà, va anar a comissaria per presentar la denúncia.

Els Mossos d'Esquadra van comissar l'aparell i van obrir una investigació. Segons consta a les diligències del cas, la càmera tenia una antena, amb capacitat per enviar les imatges i el so fins a un receptor situat a una distància de 100 metres. Tot i això, els agents no van poder trobar cap aparell d'aquestes característiques dins aquest radi de cobertura.

Els agents també indiquen al seu informe que la dona de la neteja havia vist l'esparadrap que amagava la webcam, però que no li havia "donat importància" perquè va pensar que es tractava "d'una solució per evitar la mala olor del bany".

El cas ha anat a parar a mans del Jutjat d'Instrucció Número 1 de Figueres, que ha obert diligències i ha citat a declarar com a imputats els administradors de la societat Prestige Santa Margarida Park S.L. (la gestora de l'hotel) i personal divers de l'establiment com a testimonis. Les darreres declaracions s'han portat a terme aquest dilluns passat.

Anar fins al final

El cas encara es troba en fase d'instrucció, però l'advocat dels tres turistes, Juan Luis Duran, assegura que s'anirà "fins al final" a l'hora de depurar responsabilitats. L'advocat creu que els fets són constitutius d'un delicte de revelació de secrets i un altre de violació de la intimitat, i indica que els responsables "es poden enfrontar a penes que s'estenen entre els 2 i els 8 anys de presó".

Duran també ha afegit que els seus clients reclamen una indemnització de 60.000 euros per danys morals, i assegura que la noia està "molt afectada" perquè tem que puguin aparèixer imatges seves a la xarxa. "Dia sí dia també rastreja Internet per veure si s'ha penjat alguna gravació on apareix ella a la dutxa de l'hotel", indica el lletrat. Duran també precisa que, fins al moment, però, no se n'ha trobada cap.