L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no vol aplicar l'augment de l'IBI fixat per l'Estat

Una moció de l'equip de govern recull que la mesura "vulnera l'autonomia fiscal" dels ajuntaments i els obliga a aplicar un impost "fora de lloc"

El govern de Sant Feliu de Guíxols ha presentat una moció, que es votarà en el plenari, per mostrar el seu rebuig a la decisió del govern estatal d'apujar als ciutadans l'IBI. Segons la moció, PSC i CiU consideren una "intromissió injusta" la puja d'aquest impost que, segons asseguren, l'Estat els obliga a aplicar. La moció recorda que, aquest augment de l'impost, s'ha de sumar a altres càrregues per als ciutadans com les actualitzacions de l'IPC que cada consistori ha fet.

"Aquest Reial Decret Llei deixa en gran mesura sense sentit les decisions que poden prendre els representants dels ciutadans en el ple i dóna lloc al que considerem accions desproporcionades", recull el text que es votarà el pròxim 26 de gener. A més, els dos partits consideren que es vulnera el dret dels municipis a decidir la política fiscal i, per tant, "suposa una retallada de l'autonomia local".

A la moció també es remarca que, com a contrapartida als ingressos extres que pot suposar l'augment d'aquest impost, s'esperen que les transferències procedents de l'Estat es retallin. "Finançar els municipis no es fa base de fer pagar més als ciutadans, sinó d'estalviar a nivell dels comptes de l'Estat, i ser capaços de retornar més, d'allò que paguem entre tots i s'envia a Madrid", descriu la moció.

Per tot plegat, en el text també s'anuncia que l'ajuntament farà els possibles, en col·laboració amb les associacions municipals, per no haver d'aplicar aquest increment que per l'equip de govern és "desencertat".

Sant Feliu de Guíxols vol sumar suports a la Federació de Municipis de Catalunya i també a l'Associació Catalana de Municipis i traslladar aquest mal estar tant al Parlament com al Congrés dels Diputats.