Els supermercats Carrefour perdonen l'IVA als seus clients majors de 65 anys

La iniciativa de la cadena permetrà fer un estalvi de fins a 250 euros a l'any a les llars amb persones grans

El que Carrefour ha batejat com a 'Pla 65+' és una "iniciativa pionera" a Europa, segons el gerent de Carrefour a la demarcació de Girona, Christian Noguera, i es preveu que es dugui a terme indefinidament, tot i que al març se'n farà una primera avaluació. El descompte s'aplica a partir d'aquest dimarts a tots els establiments de l'empresa a l'estat espanyol i també al comerç electrònic de Carrefour. A la demarcació de Girona la cadena està representada per tres grans superfícies a Figueres, Olot i Girona, i amb vuit supermercats Carrefour Market.

Els productes als quals s'aplica el descompte són els de les seccions de carnisseria, peixateria, fruiteria, forn de pa, xarcuteria, pastisseria, plats preparats, ous, verdures, hortalisses i formatges. Segons Carrefour, aquests productes representen el 65% de les compres d'alimentació que duen a terme els majors de 65 anys, i tenen un IVA del 4 o del 8%.

En total es tracta de més de 4.000 productes, dels quals un 82% procedeixen de l'agricultura i la ramaderia de l'estat espanyol. Així mateix, l'empresa concreta que els proveïdors dels productes del 'Pla 65+' són, en un 86%, pimes espanyoles, de manera que la companyia "potencia de forma paral·lela" la compra de productes estatals, segons Carrefour.

Segons remarca l'empresa, l'objectiu d'aquesta mesura és ajudar el col·lectiu de majors de 65 anys, el "més vulnerable i nombrós". En aquest sentit, recorda que a l'Estat, amb 7,9 milions de persones més grans de 65 anys, el col·lectiu suposa el 16,9% de la població. Pel que fa a les comarques gironines, hi ha 118.000 persones majors de 65 anys, és a dir, un 16% de la població, segons dades de l'INE. D'altra banda, segons el mateix INE, el Ministeri de Treball i l'Imserso, el 86% dels majors de 65 anys de l'Estat rep una pensió, i la pensió mitjana se situa als 810 euros, mentre que la mínima baixa fins als 347.

Per poder beneficiar-se del descompte, els majors de 65 anys hauran de donar-se d'alta al Club Carrefour (un tràmit gratuït) i acreditar que tenen almenys aquesta edat per obtenir la targeta '65+'. D'aquesta manera, en presentar la targeta a caixa, es descomptarà als clients l'IVA de forma automàtica en el moment del pagament. Així mateix, és compatible amb altres ofertes o promocions o amb el descompte de l'1% que s'aplica als usuaris de la targeta Carrefour Pass Visa.

Recollida de 2,6 milions de quilos d'aliments el 2011

Carrefour ha volgut remarcar que la mateixa empresa assumirà el cost de la iniciativa, i ha insistit que amb aquesta acció vol ajudar, per exemple, les famílies amb membres a l'atur i que subsisteixen amb la pensió dels majors de 65 anys.

Aquesta no és la primera iniciativa que engega Carrefour per ajudar els col·lectius més necessitats. Segons ha recordat Cutillas, l'any passat l'empresa va donar, directament o a través dels clients, 2.600.000 quilos d'aliments, que van servir per abastir 36.000 famílies en un any.