Girona impulsa la primera edició dels Premis Xarxa Gironina per a la Reforma Horària

El període d’inscripcions estarà obert fins al 28 de febrer

L’Ajuntament de Girona impulsa la primera edició dels Premis Xarxa Gironina per a la Reforma Horària i Pacte del Temps a la ciutat de Girona, una iniciativa que té com a objectiu reconèixer les bones pràctiques de les empreses en matèria de reforma horària. La proposta neix en el marc de la Xarxa per a la Reforma Horària de Girona, que està formada per més de 50 empreses.

Concretament, pretén posar de relleu pràctiques com la direcció per objectius, que permet evitar la presència física dels treballadors i treballadores a la feina; la flexibilitat horària, que ajusta la jornada laboral a les necessitats de les persones; la fixació d’un temps per als àpats dins d’una franja horària saludable, o altres mesures que milloren l’eficiència i productivitat de les empreses.

A més, els premis també han de permetre donar una major visibilitat a les organitzacions de la ciutat que ja apliquen mesures per assolir una societat més saludable, justa i feliç a través d’una nova cultura organitzacional que posi els horaris, l’eficiència i la gestió del temps com a eix vertebrador de la seva estratègia.

“La celebració d’aquests premis és un pas més en la nostra aposta per impulsar les mesures que incentivin i fomentin la reforma horària a la ciutat i demostra la voluntat ferma que tenim des de l’Ajuntament per seguir incidint i liderant el canvi en aquest àmbit, puntal per millorar la productivitat i la qualitat de vida de les empreses i el seu personal”, ha ressaltat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

En aquesta primera edició dels premis, la convocatòria preveu tres categories. La d’“Hàbits saludables”, destinada a les empreses que facilitin fer els àpats en una franja horària saludable, que promocionin l’activitat física o permetin un temps de descans de qualitat i suficient; la categoria d’“Igualtat i conciliació”, per a les organitzacions que, entre altres polítiques, permetin la compactació de la jornada, la flexibilitat horària o l’e-treball, i la d’“Eficiència”, enfocada a aquelles empreses que treballin per objectius, i que apostin per aplicar processos de treball i canals de comunicació eficients o reunions operatives.

La condició primordial per a participar en el present premi és ser una organització que  demostri haver desenvolupat una mesura relativa a la compactació de la jornada, hàbits saludables en relació al temps dels àpats, estratègia adreçada a la direcció per objectius, flexibilitat horària o eficiència dels equips de treball. S’hi poden presentar qualsevol tipus d’organització, ja sigui empresa, associació, entitat, institució, etc., que tingui la seva seu social a la ciutat de Girona o la seva àrea d’influència i que compleixi tots els requisits establerts en la convocatòria.

El termini d’inscripcions finalitzarà el dia 28 de febrer. El premi consistirà en un guardó que es lliurarà en un acte públic previst per al dia 29 d’abril. Les empreses que s’hi vulguin presentar han d’omplir un formulari online.