Un detingut a Girona per sextuplicar la taxa d'alcohol permesa i un altre per anar sense carnet

Els dos arrestos es van fer la matinada de diumenge passat

Els fets van passar al voltant de tres quarts de quatre de la matinada quan una unitat dels agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra va alertar la Policia Municipal de la conducció irregular d'un conductor que circulava pel barri de Sant Narcís. Finalment, l'home va col·lidir contra unes pilones del carrer Narcís Monturiol. Llavors els policies van observar que el conductor es podria trobar sota els efectes de begudes alcohòliques, ja que posava de manifest senyals evidents.

Immediatament una patrulla d'agents de la Policia Municipal de Girona es va adreçar al lloc per tal de confeccionar l'atestat de l'accident. Un cop fetes les primeres comprovacions van saber que no disposava de cap mena de permís de conduir, fet que suposa un delicte contra la seguretat del trànsit.

Posteriorment els agents van demanar la col·laboració del conductor per la realització de les proves de detecció de begudes alcohòliques. Malgrat els evidents símptomes etílics, aquest s'hi va negar, fet que suposa un segon delicte, en aquest cas de negativa a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia reglamentàries.

Per tot plegat, els agents van detenir Zviad C. com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat del trànsit i d'un delicte de negativa a sotmetre's a les proves de detecció d'alcohol i posteriorment una grua municipal va immobilitzar el vehicle al Dipòsit Municipal.

Poc després, al voltant de les sis de la matinada, un conductor va perdre el control del seu vehicle i va col·lidir amb un turisme estacionat al carrer de la Rutlla.

En aquest cas, una parella d'agents es va dirigir al lloc de l'accident i van observar que el conductor es podria trobar sota els efectes de begudes alcohòliques. Per aquest motiu se li van practicar les proves de detecció d'alcohol. El resultat de les proves va ser de 1.44 mg per litre d'aire, una taxa sis vegades superior a la permesa en el cas de conductors en general. Per tot plegat els policies van detenir Antonio UM i una grua municipal va immobilitzar el vehicle al Dipòsit Municipal.