Uns 50 treballadors de la presó de Girona també es manifesten

Denuncien la "ineptitud" de la Direcció General de Serveis Penitenciaris a l'hora de gestionar les negociacions

L'acte de protesta s'ha portat a terme sense incidències i ha aplegat a una cinquantena de treballadors del centre penitenciari de Girona. Els treballadors han destacat que la concentració era un "acte de suport" als "companys d'altres centres penitenciaris i als representants sindicals que han estat negociant amb l'Administració", segons ha assegurat el responsable del personal funcionari de la FSP-UGT a Girona, David Espina.

Espina ha destacat que els funcionaris del col·lectiu penitenciari són "criminalitzats" per la Direcció General de Serveis Penitenciaris i el Departament de Justícia. El responsable sindical assegura que els "veritables privilegiats" són els membres de la Direcció General de Serveis, concretament el seu director general, Ramon Parés, el qual "té xòfer, un cotxe blindat i cobra més que el president de l'estat espanyol", segons ha detallat Espina.

Els treballadors de la presó de Girona han reivindicat que el col·lectiu de funcionaris penitenciaris tenen "una feina molt dura que està justament remunerada i amb unes condicions laborals normals i adequades" per a la feina que realitzen. Els treballadors també denuncien "la ineptitud" de la Direcció General a l'hora de gestionar les negociacions i critiquen la "incapacitat i la irresponsable manca de voluntat negociadora" de l'Administració. Per aquest motius els quatre sindicats (CCOO, UGT, CATAC i CSIF) exigeixen un "interlocutor vàlid" per desencallar la "difícil situació" en que es troben les negociacions.

Els treballadors han destacat que no descarten realitzar noves mobilitzacions "espontànies i de forma sorpresa" si no avancen les converses entre l'administració i els responsables sindicals dels centres penitenciaris.