Uns 60 treballadors de la presó de Figueres protesten per les retallades i tallen la N-II

Aquesta és la primera protesta que fan al carrer i adverteixen que "es faran sentir" si no acaba l'actitud "abusiva" del Govern

Els treballadors que han sortit al carrer no estaven en servei i per tant el centre ha continuat funcionant amb normalitat. De fet, hi ha previst que el canvi de torn de dos quarts de tres es faci sense problemes, ja que el que no es vol és afectar al dia a dia dels interns del centre. Més endavant, però, no descarten mesures més "contundents".

Així ho ha explicat Lavado que ha recordat que aquest és un centre relativament petit, si es compara amb altres com Can Brians, amb una plantilla de 105 funcionaris. Tot i això, s'han volgut sumar a les protestes que s'estan fent arreu del territori per denunciar el que consideren una actitud "abusiva" de l'administració, ja que vol retallar-los, entre altres aspectes, el sou en un 20%.

No es consideren uns "privilegiats"

Per Lavado, no entenen que vulguin "castigar" un col·lectiu de treballadors com el seu, que suma 4.500 empleats a tot Catalunya, i que fan una "feina difícil" com és vetllar per la seguretat i el benestar dels interns presos. En tot cas, qui s'hauria de considerar un "privilegiat", ha dit, és aquell que cobra 80.000 euros al mes, que té un cotxe oficial blindat, escortes, i càrrecs de directors. També ha dit que el director general de Serveis Penitenciaris, Ramón Parés, "cobra més que el president del govern espanyol". "El que tenim nosaltres és un sou digne per treballar i amb unes condicions econòmiques noramsl" amb les que no "permetran" que s'hi "jugui". I ha

Una presó nova sense poder-se utilitzar

El secretari d'organització FSP-UGT de les comarques gironines també ha recordat que el Govern es va gastar 300 MEUR amb una presó nova que no poden fer servir encara perquè no s'ha inaugurat i l'ha posat com a exemple del model de gestió que està duent a terme la classe política.

La d'avui ha sigut una primera actuació i adverteixen que n'hi haurà més si no hi ha un canvi d'actitud per part de l'administració.