Casademont crea una línia d'embotits sense sal

L'empresa càrnia ha invertit en els darrers quatre anys 20 MEUR en tecnologia per innovar en productes

L'embotit es relaciona habitualment amb un aliment saborós i, per a les persones amb problemes de tensió, acostuma a ser un dels primers aliments que s'elimina de la dieta. Per tal que aquestes persones puguin seguir menjant embotit, l'empresa càrnia Casademont ha elaborat una línia de productes sense sal. La investigació ha permès eliminar la sal del xoriç i la llonganissa i la gamma es complementa també amb gall d'indi i pernil cuit baixos en sal.

Segons ha explicat la vicepresidenta de l'empresa, Adriana Casademont, la implantació de la nova màquina -anomenada QDS i dissenyada conjuntament amb Metalquímia i l'IRTA- ha permès assecar més ràpidament els productes llescats. La sal que s'afegeix als embotits és l'ingredient que contribueix a la curació dels embotits a les cambres d'assecat. Ara però, amb el nou sistema d'assecatge de la QDS, no cal afegir sal per aconseguir extreure l'aigua dels embotits.

Les primeres proves d'aquesta nova gamma es va presentar a la fira Alimantària del 2010 i, després de mesos d'investigacions, la línia s'ha llençat al mercat aquesta tardor. Segons assegura Casademont, és un producte adreçat a un públic molt determinat però que suposa una innovació a nivell mundial ja que no existeixen productes similars. "No ens suposa una xifra de vendes alta perquè va dirigit a un públic molt específic", ha detallat Casademont.

Els investigadors de la companyia estan enllestint nous productes que està previst que es presentin a la fira Alimentària de Barcelona el proper mes de març. En els darrers mesos també ha creat carpaccio de llom ibèric i també de vedella.

Aposta per la innovació

Casademont fa més de mig segle que es dedica a la fabricació d'embotits. En els darrers anys, però, ha fet una aposta decidida per la innovació. Segons dades de l'empresa, s'han invertit en els darrers quatre anys 20 MEUR en tecnologia i innovació. Una part d'aquesta inversió -uns 6 MEUR- ha anat destinada a la QDS que, pel fet d'assecar tant ràpid els embotits llescats, ha permès a l'empresa innovar en productes i fer produccions a petita escala a petició de mercats concrets.

L'empresa té una facturació entorn els 80 MEUR i té 400 empleats. El 45% dels embotits i pernils s'exporten a 70 països dels cinc continents. La voluntat de la direcció és augmentar la línia de l'exportació i poder augmentar tant en volum com en països.

Aquest dijous, el delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha visitat les instal·lacions de la fàbrica a Bonmatí, on ha destacat el caràcter emprenedor de l'equip directiu i